Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat Municipal de Cultura presenta el projecte de gestió del Centre d'Art Germans Arenas i Clavell

Escoltar

El Patronat Municipal de Cultura presenta el projecte de gestió del Centre d'Art Germans Arenas i Clavell

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Jaume Graupera, ha presentat avui el projecte de gestió del Centre d'Art Germans Arenas i Clavell. El projecte, que es va ser aprovat per unanimitat el passat dimecres 18 de gener per la Junta del Patronat Municipal de Cultura, determina les funcions, els usos, els espais i els serveis que oferirà el centre.

El passat dissabte 21 de gener el projecte es va presentar als artistes de la ciutat.

Un equipament cultural obert i polivalent

El Centre d'Art Germans Arenas i Clavell es defineix com l'extensió del Museu de Mataró especialitzada en art, en la seva difusió i en la promoció de l'activitat artística de la ciutat i com  un equipament cultural obert i polivalent de titularitat municipal adscrit i gestionat pel PMC. La seva funció serà programar i organitzar activitats de caràcter públic i d'interès general relacionades amb l'art com poden ser exposicions, xerrades, conferències, audiovisuals o tertúlies.

La programació del centre tindrà tres eixos bàsics:

. La difusió de la pròpia col·lecció, mitjançant una selecció rotativa dels seus fons i amb especial atenció a l'obra dels germans Arenas. La col·lecció del centre és la suma del fons d'art del llegat Arenas (4.836 obres) i el fons d'art del Museu de Mataró (1.791 obres).

. Exposicions específiques per a la difusió de l'obra d'artistes locals i nous creadors mataronins, i de l'art jove i emergent d'abast supralocal.

. Col·laboració i cooperació amb altres entitats i institucions del sector per generar nous projectes.

A més d'oferir exposicions de la col·lecció del centre, exposicions temporals, d'organitzar i acollir activitats que complementin la programació (sessions acadèmiques, cursets i recitals, entre d'altres) també està previst organitzar visites guiades per a escolars i públic en general, monitoratges i tallers.

Distribució dels espais

Pel que fa a la distribució de l'espai i els seus usos, el treball conjunt entre el Servei d'Obres de l'Ajuntament, el PMC i la col·laboració amb els marmessors del llegat han determinat que sigui la següent:

  • Per a la conservació i custòdia de les obres s'ha delimitat un espai de Reserva.
  • Per a les tasques d'informació hi haurà l'àrea d'acolliment, formada per la recepció i el vestíbul.
  • En el camp de la formació hi ha assignada una àrea de tallers.
  • Per a l'organització i acolliment d'activitats culturals hi ha diversos espais de caràcter polivalent i el cafè-bar.
  • La divulgació i consultes generalistes es resoldran al punt d'informació del centre, dotat de connexió telemàtica.
  • Per atendre les consultes especialitzades i fer tasques de recerca hi haurà una sala annexa a la zona de Reserva. Tanmateix aquesta funció també l'assumeix el Museu de Mataró que també facilitarà la documentació necessària que es pugui requerir.
  • En l'apartat d'exposicions el centre comptarà amb uns espais específics per a l'exposició de la col·leció, uns espais per a les exposicions temporals i uns altres espais singulars d'exposició de caràcter polivalent.
  • La gestió i la programació anirà a càrrec de l'equip tècnic del Museu de Mataró.

Les obres de remodelació del Centre d'Art Germans Arenas i Clavell van començar el desembre de 2003 i està previst que s'inauguri i entri en funcionament el pròxim mes de juliol.