Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El període de prohibició per encendre foc als terrenys forestals serà del 15 de març al 15 d'octubre

Escoltar

El període de prohibició per encendre foc als terrenys forestals serà del 15 de març al 15 d'octubre

D'acord a la normativa de la Generalitat, s'estableix que del 15 de març al 15 d'octubre es mantindran en vigor les mesures de prevenció d'incendis forestals.

Així, en els terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta resta prohibit:

. Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat
. Llençar objectes encesos
. Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d'inici d'un foc
. Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc
. La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals
. És molt important recordar que el dia de la revetlla de Sant Joan o Sant Pere, a les urbanitzacions, a les zones forestals o a menys de 500 m d'aquestes, no es poden llençar coets ni fer fogueres.

Malgrat aquestes prohibicions, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat pot concedir autoritzacions especials que cal notificar a l'Ajuntament.

En el cas d'observar una columna de fum o per alertar sobre l'incompliment d'aquests normes s'ha de trucar al telèfon 112 o a la Policia Local al 092.

Protecció a les urbanitzacions

El Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament té previst al llarg del mes d'abril enviar als domicilis de les urbanitzacions de la ciutat unes cartes amb recomanacions per evitar els incendis i consells per com s'ha d'actuar si n'hi ha un.

Al terme municipal de Mataró hi ha sis urbanitzacions, en les quals hi ha unes 700 parcel·les i hi resideixen aproximadament unes dos-mil persones: La Fornenca, Can Quirze, Cal Marquès, La Cornisa, Les Sureres/Santa Maria i Can Vilardell.

Pel que fa a les franges de protecció de les urbanitzacions, a finals d'any l'Ajuntament procedirà a fer el manteniment perquè les franges es conservin en bon estat.