Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El periodista i col·leccionista Jordi Tardà protagonitza el xat dels "Dissabtes TecnoCampusMataró"

Escoltar

El periodista i col·leccionista Jordi Tardà protagonitza el xat dels "Dissabtes TecnoCampusMataró"

El proper dissabte 11 de febrer, d'11.00 a 12.00 hores, Jordi Tardà protagonitzarà el xat dels "Dissabtes TecnoCampusMataró". En el xat, que està obert a la participació de tothom mitjançant el web de TecnoCampus Mataró i que s'emetrà en directe per Televisió de Mataró (TVM), el periodista mataroní tractarà el futur Museu del Rock.

Tardà és periodista, crític musical, locutor radiofònic, promotor de concerts i fires, col·leccionista i amic personal dels "stones" Mick Jagger i Keith Richards. El conductor del programa de Catalunya Ràdio "Dia a dia, rock a rock", donarà a conèixer el futur Museu del Rock €que ell mateix promou€ i que s'instal·larà a la plaça de les Arenas de Barcelona el 2007.

El futur Museu del Rock

En el Museu del Rock s'exposaran peces inèdites com ara dibuixos originals de la pel·lícula Yellow Submarine dels Beatles. També s'hi mostraran altres peces: un cabell del cèlebre Lennon; la seva primera guitarra Gallotone, adquirida l'any 1956 i que va fer servir en el concert de St. Peters Parish Church, on es va trobar amb Paul McCartney per primera vegada; el manuscrit de la cançó Imagine; el certificat de casament amb Yoko Ono o el seu testament.

A més, el Museu del Rock comptarà amb un grup musical propi anomenat "La Banda", en homenatge al mític grup nord-americà The Band. Format pel cantant Sergi Ortiz i el teclista Fredy Wort, aquest grup actuarà a la sala d'actes del museu en finalitzar les visites programades o, bé, quan un músic reconegut visiti el centre. El repertori es basarà en les cançons principals de la història del rock o en el repertori del propi autor convidat.

La cultura del col·leccionisme

Jordi Tardà també ha estat un dels promotors de la cultura del col·leccionisme al nostre país. Es reconeix un amant dels Rollings Stones: va començar comprant els seus àlbums oficials i més tard edicions estrangeres, discs autografiats, d'or i guitarres, entre molts altres objectes.

L'any 2002 va publicar "Diario de un coleccionista", una obra on el periodista descriu les seves vivències com a caçador de fetitxes en diversos països com Mèxic o Estats Units. En aquesta obra, Tardà desvetlla les claus per aconseguir objectes dels nostres ídols. A més, ha organitzat la Fira del Col·leccionista, primer a Barcelona i després a Girona i Reus.