Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla estratègic tèxtil local rep un ajut de 74.250 '

Escoltar

El Pla estratègic tèxtil local rep un ajut de 74.250 '

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Alícia Romero, va signar divendres el conveni per al desenvolupament de tres actuacions de desplegament del Pla estratègic del tèxtil local, que impulsa l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació i l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE).

La signatura va tenir lloc a Barcelona, en el marc de la rúbrica dels acords entre la Diputació i 10 entitats sòcies de l'ACTE. En total es fan 18 accions entre aquest any i el 2007, amb una inversió global en el sector del tèxtil de 420.000 €. La Diputació finança el 75% d'aquests diners.

Les actuacions es divideixen en dos àmbits: el del suport a la reorientació estratègica empresarial del sector tèxtil i el de la diversificació econòmica.

Les actuacions subvencionades a Mataró

1. Programa de reorientació estratègica. Serveis Integrals per al Tèxtil-SIT: EMPRESA

L'actuació es desprèn de les línies d'actuació del Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social (PEDES). En concret, es realitza el diagnòstic de 30 empreses.

Pressupost: 47.000 euros. Finançament Diputació: 35.250 euros.

2. Programa de diversificació econòmica. Emprenedoria i consolidació

L'actuació consisteix en la prestació de servei d'assessorament per a la creació d'empreses i consolidació de les mateixes. Inclou l'anomenat espai e-dit emprenedor, com a espai que permet fer el pla d'empresa on line.

Pressupost: 18.000 euros. Finançament Diputació: 13.500 euros.

3. Programa de diversificació econòmica. Sectors emergents.

Organització de la Fira de les TIC 2006 per al foment de la innovació, el coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació com a eines i processos necessaris per a la millora de la competitivitat empresarial .

Pressupost: 34.000 euros. Finançament Diputació 25.500 euros.

A part de Mataró, els ens locals que es beneficien d'aquestes ajudes són Reactivació Badalona SA, els ajuntaments d'Igualada, Manresa i Pineda de Mar, Promoció Econòmica de Sabadell SL, Foment de Terrassa SA, el Consell Comarcal de l'Anoia, el Consorci de Formació I Iniciatives Bages Sud, i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.