Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova el projecte del futur aparcament al subsòl del parc de Cerdanyola

Escoltar

El Ple aprova el projecte del futur aparcament al subsòl del parc de Cerdanyola

El Ple municipal va aprovar inicialment el passat dijous, 12 de gener, el projecte bàsic i executiu per a la construcció del nou aparcament al subsòl del parc de Cerdanyola. L'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) construirà 266 noves places d'aparcament semisoterrani.

L'aparcament serà construït, explotat i conservat per l'empresa Inmuebles Fénix 92 SL, que va guanyar el concurs per a la concessió del servei. GINTRA serà l'encarregada de la promoció i gestió de les esmentades obres. El projecte de l'aparcament té un pressupost de 2.173.559 euros.

El nou aparcament ocuparà 6.448'91 m2 construïts, distribuïts en tres plantes. Integrarà 266 noves places d'aparcament, cinc de les quals seran reservades per a persones amb discapacitat.

Les places aniran principalment destinades als veïns del barri, en règim d'arrendament i/o de transmissió d'ús. El projecte preveu dos nuclis d'accessos a l'aparcament, amb escala i ascensor, que connectaran les plantes 1, 2 i 3 amb l'interior del parc.

Durada de les obres

Des del mes de desembre de 2005 es duen a terme els treballs de prospecció i tancament del recinte, per tal d'assegurar la viabilitat i màxima seguretat en les properes obres de construcció del nou aparcament. La durada total de les obres, que està previst que comencin a continuació de les tasques prèvies que ara s'estan realitzant, tindran una durada de 17 mesos.

Aquest termini d'obres contempla una primera etapa de 14 mesos de construcció de l'aparcament soterrani durant la qual es realitzaran tasques d'enderroc, excavació, estructura de formigó, tancament, acabats d'interiors i condicionament (ventilació, il·luminació, detecció de fums, senyalització, etc.) impermeabilització, drenatge i reompliment de terres. En una segona fase, d'uns tres mesos de durada, es procedirà a la reurbanització de la superfície i de les zones afectades per les obres.