Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova el projecte per a la construcció del futur CAP de La Llàntia

Escoltar

El Ple aprova el projecte per a la construcció del futur CAP de La Llàntia

El Ple municipal va aprovar ahir inicialment el projecte executiu del Centre d'Atenció Primària de La Llàntia. El futur CAP es construirà en un solar de forma triangular situat entre els carrers de la Boixa i de la Verge de Guadalupe.

Els terrenys, que ocupen una superfície de 536 m2, formen part del desenvolupament del Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia, que preveu la construcció del CAP entre altres equipaments a la zona. A la part inferior del solar hi ha un edifici de propietat municipal, ocupat actualment pel Casal de Joves de La Llàntia, que s'haurà d'enderrocar. L'activitat que es desenvolupa en aquest edifici es traslladarà al futur equipament per a joves del carrer de Teià.

El CAP tindrà una superfície útil de 940 m2, i ocuparà una superfície total construïda de 1.088 m2. L'edifici estarà configurat per dos cossos lineals, situats a diferent alçada donat el fort desnivell. Una de les ales quedarà alineada amb el carrer de la Verge de Guadalupe i l'altra amb el carrer de la Boixa. Totes dues s'uniran a la cantonada dels vials, on es situarà l'accés al CAP. A la part interior quedarà configurat un pati interior de forma triangular, al mateix nivell de la planta d'accés.

El cos alineat amb el carrer de la Verge de Guadalupe tindrà dues plantes, mentre que l'alineat amb el carrer de la Boixa, situat a la zona més baixa, en tindrà tres.

Distribució de l'edifici

  • Planta baixa: s'hi situa l'accés, la recepció, l'arxiu, la sala de treball administratiu i la sala de treball social, així com una bateria de sales de consulta de pediatria i medicina general, donant façana al pati triangular.

  • Planta +1: s'hi situen les sales de consulta polivalent i l'aula d'educació sanitària amb els seus vestidors. També hi haurà una bateria de sales de consulta d'odontologia, ginecologia i medicina general.
  • Planta €1: s'hi situen la sala i els vestidors del personal, la sala de reunions-biblioteca, els magatzems i els locals de serveis. Aquesta planta tindrà un accés independent, aprofitant el desnivell del carrer.
  • Planta coberta: a la coberta del cos paral·lel al carrer de la Boixa s'hi situa el volum tècnic amb la maquinària de les instal·lacions. S'hi podrà accedir des de l'escala general de l'edifici.

El projecte s'ha fet d'acord a criteris d'economia constructiva i estalvi energètic, com l'entrada de llum natural. Les façanes que donen als carrers tindran un tancament de plaques de formigó prefabricat, mentre que la façana dels consultoris que dóna cap al pati estarà recoberta amb tires de fusta de pi.

El projecte té un pressupost d'1.749.185 euros i un termini d'execució previst de 16 mesos. Abans no comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació a les empreses pertinents.

Conveni de col·laboració

D'altra banda, el Ple municipal també va aprovar ahir el model tipus de conveni de col·laboració que es formalitzarà properament entre el Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament per fer efectiva la construcció del nou CAP.

L'esborrany del conveni estableix que la Generalitat reintegrarà el cost de les obres que executarà l'Ajuntament. A més, l'Ajuntament assumirà els costos de redacció del projecte, la contractació administrativa i la direcció facultativa de les obres, les despeses d'equipament de l'edifici i la cessió del solar.