Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Manteniment comença obres de millora de l'espai públic de 4 carrers d'El Palau

Escoltar

El Servei de Manteniment comença obres de millora de l'espai públic de 4 carrers d'El Palau

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat aquesta setmana obres de millora de l'espai públic a 4 carrers d'El Palau. L'objectiu del projecte és reordenar el conjunt dels carrers compresos entre la carretera de Mata, la ronda de Miguel de Cervantes i avinguda d'Amèrica, per tal d'assignar a la circulació rodada l'espai necessari, alliberar superfície per a vianants i resoldre els problemes de barreres arquitectòniques.

Les obres afecten als carrers de Sor Lucil·la, de Ramon Menéndez Pidal i dels Germans Castanyer, i al tram del carrer de Rafael Carreras, entre el carrer de Sor Lucil·la i la carretera de Mata.

El projecte preveu les següents actuacions:

  • ampliar les voreres del cantó sud del carrer de Rafael Carreras i del cantó oest del carrer de Sor Lucil·la,
  • elevar totes les cruïlles a l'alçada de la vorera, per tal de fer notar als vehicles que entren en una zona de velocitat limitada a 30 km/h,
  • renovar el paviment asfàltic dels carrers dels Germans Castanyer, de Sor Lucil·la i del tram del carrer de Rafael de Carreras afectat pel projecte,
  • ordenar les línies elèctriques de baixa tensió i les de telefonia, eliminant els recorreguts aeris dels carrers de Rafael Carreras, Sor Lucil·la i Germans Castanyer.

Les cruïlles amb la carretera de Mata i la ronda de Miguel de Cervantes es pavimentaran amb llambordí de pedra artificial, i la resta de cruïlles interiors amb asfalt.

Les obres tenen una durada prevista de 3 mesos. Els treballs els executa l'empresa Construccions Deumal SA i tenen un cost de 92.900 euros. El 80% del cost de les obres està finançat per la subvenció dels Fons de Cohesió de la Unió Europea que l'Ajuntament va rebre en el seu dia per executar el projecte de Recuperació urbana i mediambiental de Rocafonda, inclòs dins l'àmbit del Pla integral de Rocafonda-El Palau.

L'Ajuntament també té previst realitzar en el futur obres de millora als carrers dels Bombers Madern i Clariana, de Las Siete Partidas, del Lapidario i del Germà Francisco, també al sector d'El Palau, així com la renovació de l'enllumenat dels vials de la zona.