Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Manteniment inicia els tractaments fitosanitaris per controlar les plagues a les zones verdes i l'arbrat viari

Escoltar

El Servei de Manteniment inicia els tractaments fitosanitaris per controlar les plagues a les zones verdes i l'arbrat viari

El Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament comença aquesta setmana els treballs de tractaments fitosanitaris davant l'aparició de les primeres plagues i malalties que afecten les zones verdes i l'arbrat viari de la ciutat. Aquesta és una tasca que realitza anualment el Servei de Manteniment, i que comprèn tots els vials amb arbrat i zones verdes i forestals de Mataró.

L'objectiu dels treballs és fer front a les malalties i plagues d'insectes que ataquen a la vegetació durant l'època de primavera i estiu, a causa de les elevades temperatures i l'elevada humitat ambiental, així com també durant la tardor, amb l'època de la processionària dels pins. Aquests tractaments es realitzen desprès d'observar i estudiar en cada cas l'evolució de la plaga o malaltia des dels primers símptomes detectats.

Els tractaments fitosanitaris consisteixen en polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes amb uns productes elaborats a base de fungicides, piretroides, bactericides i adobs fuliars, que s'impulsen a pressió des d'un camió, a través d'un canó o mànega amb pulveritzadors.

Els productes que s'utilitzen són biodegradables a més d'innocus tant per als animals com per a les persones, no són residuals ni acumulables i no perjudiquen el medi ambient. Es troben al llistat de productes destinats a aquestes tasques elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Els treballs fitosanitaris es perllongaran fins els mesos de setembre o octubre, època durant la qual es combat la processionària del pi. Es realitzaran preferentment durant la nit, de les 22.00 hores fins a la matinada, per tal de no destorbar la circulació, tant de vehicles com de vianants. Aquests tractaments afectaran al 80% de vegetació de la ciutat.

Els treballs els executarà personal del Servei de Manteniment i Serveis i de l'empresa Ribas Fitosanitaris, i tenen un pressupost global de 45.000 euros.