Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El web municipal adopta el domini ".cat "

Escoltar

El web municipal adopta el domini ".cat "

Des de dimarts 7 de març de 2006 el web municipal de l'Ajuntament de Mataró ja es pot visitar a l'adreça http://www.mataro.cat.

S'acompleix d'aquesta manera l'acord subscrit per unanimitat al Ple de 06/10/2005 pel qual la corporació es compromet a adoptar el domini ".cat" als seus llocs web, esdevenint aquest domini el referent pel que fa a la presència del consistori a Internet.

L'Ajuntament manté també els dominis www.mataro.org i www.mataro.es

Un llarg procés amb diferents fases

Les passes per a fer oficial el registre "mataro.cat" es van iniciar el 13 de febrer passat, data en la que la Fundació puntCAT donava el tret de sortida a la 1a de les tres fases del període de llançament o "sunrise", reservada, entre d'altres, a administracions públiques i entitats amb vocació especial per a la promoció de la cultura i llengua catalanes.

El domini ".cat " ha estat una demanda unànime de la comunitat internauta catalana que ha hagut de superar diferents etapes fins la seva aprovació definitiva:

  • El 16 de març de 2004 s'aprovava la candidatura per obtenir el domini presentada per la Fundació puntCAT davant de l' ICANN (Internet Corportion For Assigned Names and Numbers) organisme internacional encarregat d'atorgar els noms de dominis a internet .
  • L'ICANN autoritza la creació del domini ".cat" el 16 de setembre de 2005.
  • Després de successius aplaçaments la Fundació puntCAT finalment estableix el període de registre en tres fases esglaonades compreses entre el 13 de febrer i el 21 d'abril de 2006, amb l'objectiu d'evitar possibles col·lapses tècnics, així com les apropiacions indegudes de dominis en un principi reservats per lògica a determinades entitats.