Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Cellers de Mataró comercialitzen enguany un vi novell ecològic procedent del Penedès

Escoltar

Els Cellers de Mataró comercialitzen enguany un vi novell ecològic procedent del Penedès

Els Cellers de Mataró, marca que agrupa els especialistes del vi situats al centre de la ciutat, han embotellat i posat a la venda aquest mes 10.000 ampolles de vi novell de producció ecològica. Els cellers que promouen aquesta iniciativa, amb el suport de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), són: Cellers Montserrat, Vins Santi, Can Silveri, Vins i licors Joan Domingo i Celler Castellví.

Els vins triats per elaborar el vi novell 2006 procedeixen del celler Eudald Massana Noya, de producció ecològica del Penedès. La producció agrària ecològica es basa en l'obtenció d'aliments de màxima qualitat respectant el medi ambient i sense utilitzar productes químics de síntesi (hormones, medicaments, adobs químics o plaguicides, entre d'altres).

Característiques de les tres varietats

Les tres varietats pertanyen a la D.O. del Penedès, de vinyes situades a Subirats.

Blanc 2006

Vi elaborat amb les varietats macabeu, xarel·lo i moscat. Té una graduació d'11,8º, és de color groc i brillant amb tonalitats verdoses molt destacades. Té aromes florals que donen una sensació intensa de frescor. En boca és un vi equilibrat, rodó i fresc.

Negre 2006

Vi elaborat amb la varietat ull de llebre. Té una graduació de 12,5º, és de color cirera picota amb tonalitats blavoses. Té una entrada en boca molt aromàtica i un final molt agradable, sense ser alcohòlic i amb una permanència destacada.

Rosat 2006

Vi elaborat amb la varietat merlot. Té una graduació de 12,3º, és de color cirera pàl·lid molt atractiu i suggeridor. En nas és de gran potència i persistència, amb sensació de frescor i d'un ventall de fruits vermells. En boca té cos i un gust equilibrat, amb un final consistent i les aromes dels fruits vermells amb predomini de la maduixa, la pruna vermella i la cirera.

Etiqueta d'autor


L'etiqueta del vi novell 2006 ha estat dissenyada enguany per l'artista mataronina
Nefer. La imatge representa un original raïm espurnejat amb llunes i estrelles,
entre altres elements. No falta tampoc la presència del tradicional porró dins
el conjunt.