Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els usuaris de la Biblioteca pública Pompeu Fabra poden llegir la premsa internacional del dia

Escoltar

Els usuaris de la Biblioteca pública Pompeu Fabra poden llegir la premsa internacional del dia

La Biblioteca pública Pompeu Fabra ofereix als usuaris la possibilitat de consultar la premsa internacional del dia. Aquest servei, que fa un mes que està en marxa, s'anomena "Diaris del món" i és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Diputació.

Així, "Diaris del món" permet accedir cada matí des d'un ordinador de la biblioteca a 180 diaris del dia (en la seva versió original en paper, no la digital) de 60 països diferents en idiomes com el castellà, anglès, francès, àrab, xinès o rus. A través de via satèl·lit, els diaris arriben abans a la biblioteca que als quioscos del seu país d'origen, aleshores s'imprimeixen en DINA3 i en aquest format poden ser consultats pels usuaris de la biblioteca.

La biblioteca imprimeix els diaris més llegits pels usuaris. A més de la premsa local i comarcal i la premsa gratuïta també es pot llegir gràcies a aquesta iniciativa a l'hemeroteca de l'equipament Le Monde, The New York Times, The Guardian, La Nación, Komososmolskaya Pravda, El Colombiano, Al Hayat, Handelsbatt o el Shangai Daily, entre d'altres.

En total són 15 biblioteques de Catalunya que ofereixen aquest servei de la Diputació de Barcelona. La iniciativa té una durada d'un any i es podrà prorrogar en funció de l'èxit que tingui entre els lectors.