Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els visitants i els ciutadans de Mataró podran conèixer els punts de més interès turístic a través d'una audioguia

Escoltar

Els visitants i els ciutadans de Mataró podran conèixer els punts de més interès turístic a través d'una audioguia

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova senyalització turística que s'instal·la a la ciutat i el servei d'audioguies que s'oferirà des de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament (La Riera, 48, baix). Aquest nou servei es posarà en funcionament el dia 27 de juliol, coincidint amb el dia central de la Festa Major de Les Santes.

Nova senyalització turística

L'IMPEM ha iniciat un pla de senyalització turística que en una primera fase destaca: 20 recursos patrimonials, 7 punts d'acollida i 8 punts de senyalització per al vianant.

Aquest pla de senyalització està previst que estigui instal·lat el 27 de juliol, menys la senyalització per als vianants que fins a principis d'agost no estarà del tot col·locada.

. 20 recursos patrimonials

Els 20 elements que se senyalitzen són béns culturals d'interès nacional (BCIN's) i edificis catalogats. Els panells informatius fan 1.400 mm x 210 mm i són de planxa corten amb una placa de policarbonat al damunt. El panell va collat a terra amb una barnilla d'acer i està situat davant del recurs.

A la placa hi ha un breu text explicatiu en català, castellà, anglès i francès i un número.

Els 20 punts d'interès arquitectònic i patrimonial són els següents:

. Col.legi Valldemia
. La Presó
. Casa Coll i Regàs
. La Beneficiència
. Can Parera
. Can Serra Arnau
. Conjunt de Sant Josep
. Residència de Sant Josep
. Ajuntament
. Can Palauet
. Basílica de Santa Maria
. Mercat del Rengle
. La Confianza
. Restes arqueològiques de Can Xammar
. Muralla de Can Xammar
. Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
. Capella de Sant Sebastià
. Església de Santa Anna
. La Peixateria
. Clos arqueològic Torre Llauder.

. 7 punts d'acollida

A més d'informar sobre els principals recursos patrimonials, també es col·locaran panells informatius a 7 punts estratègics d'arribada dels visitants:

. Estació de Renfe
. Pàrquing de la plaça de Santa Anna
. Pàrquing de la plaça de Les Tereses
. Pàrquing de Can Xammar
. Pàrquing del Parc Central
. Centre Comercial Mataró Parc
. Ajuntament

En aquestes panells hi ha un plànol d'orientació on s'indiquen els 20 recursos senyalitzats, els eixos comercials, altres punts d'interès i els telèfons d'informació turística.

El suport és del mateix material que el dels elements patrimonials, planxa corten i placa de policarbonat. Però aquests panells són una mica més grans: 1.500 mm x 400 mm i també van collats al terra.

. 8 punts de senyalització per als vianants

Per facilitar als vianants l'arribada als punts assenyalats d'interès arquitectònic, en els principals encreuaments del centre de la ciutat s'instal·laran 8 panells informatius indicant la direcció per arribar-hi. En aquests panells hi haurà el nom d'un o més recursos i una fotografia d'un detall del que s'indica. L'alçada dels panells serà de 3.000 mm i la mida de la placa d'informació serà en funció del número d'elements que s'expliquin.

Una audioguia per recórrer la ciutat

A més, l'IMPEM ha posat en marxa un nou servei perquè els visitants de la ciutat i els propis habitants de Mataró puguin conèixer aquests punts d'interès assenyalats del municipi. Aquest servei, que s'ofereix des de l'Oficina de Turisme, són les audioguies, és gratuït i permet recórrer aquestes localitzacions de la ciutat alhora que es va rebent l'explicació històrica del lloc.

Per a aquest estiu, i com a prova pilot, l'Oficina de Turisme disposarà de 30 aparells d'audioguia.

Per poder utilitzar aquest servei, l'usuari haurà de dirigir-se a l'Oficina de Turisme i deixar en dipòsit un carnet identificatiu. Se li donarà una audioguia i un fulletó on hi ha identificats els 20 punts d'interès en un plànol, la numeració dels recursos identificats per una fotografia, un recorregut recomanat i les explicacions bàsiques de funcionament de l'aparell. El fulletó està editat en 4 idiomes, els mateixos en què es poden escoltar les explicacions de l'audioguia: català, castellà, anglès i francès.

L'usuari, de manera autònoma i amb l'ordre que consideri més oportú, podrà recórrer la ciutat cercant els espais que més l'interessin. Una vegada a lloc haurà de prémer a l'aparell de l'audioguia el número que indica el panell informatiu situat davant de l'edifici, recurs patrimonial o bé, i en un minut o minut i mig se li farà una explicació històrica sobre el que està veient. Al final de cada explicació, l'audioguia ofereix la possibilitat d'ampliar la informació sobre el període artístic concret de l'edifici que està visitant: època romana, segle XVI, el Barroc, el Neoclàssic i el Modernisme.

A més es podrà ampliar el recorregut de carrer que ofereix l'audioguia amb les visites als següents espais:

. Casa Coll i Regàs: dimecres d'agost de 18 a 21 h
. Basílica de Santa Maria: de dilluns a dissabte (no festius) de 18 a 21 h (entrada per l'Arxiu de Santa Maria).
. Museu de Mataró: de dimarts a diumenge de 18 a 21 h
. Can Palauet: de dimarts a diumenge de 18 a 21 h
. Clos arqueològic de Torre Llauder: dissabte i diumenge de 18 a 21 h.