Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En els primers 15 dies de l'entrada en vigor de la nova llei de trànsit s'han posat 117 denúncies i s'han retirat 416 punts

Escoltar

En els primers 15 dies de l'entrada en vigor de la nova llei de trànsit s'han posat 117 denúncies i s'han retirat 416 punts

El passat dijous va tenir lloc la reunió trimestral de la Junta Local de Seguretat on s'ha presentat un balanç de l'actuació policial dels primers 6 mesos d'aquest any. De l'anàlisi de les dades se'n dedueix que els delictes han tingut una davallada del 5,9% i les faltes del 0,4% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

En matèria d'operacions conjuntes entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, destaquen el desallotjament per ordre judicial de les cases ocupades, les operacions "calma" en diferents espais públics de la ciutat, les vigilàncies de patrulles mixtes a la zona comercial del centre de Mataró, dispositius de prevenció de robatoris a l'interior d'habitatges - tancaments silenciosos, els dispositius dels actes electorals a Mataró i dispositius de vigilància dels col·legis electorals durant el referèndum de l'Estatut.

Referent als dispositius policials per a la Festa Major, Les Santes, hi haurà un dispositiu format per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra adient als actes més importants que poden suposar un major risc per a les persones i/o per la seva especificitat o naturalesa de l'acte.

En matèria de seguretat viària, el primer semestre d'enguany hi ha hagut el mateix número d'accidents respecte el primer semestre de l'any 2005, si bé cal destacar que han disminuït més d'un 25% els accidents greus.

El primer semestre de 2006 el nombre de ferits/accidentats de caràcter greu han disminuït un 31% respecte el primer semestre de 2005.

Carnet de conduir per punts

La Junta Local de Seguretat també va fer un balanç dels primers 15 dies de l'entrada en vigor de la llicència de conduir per punts.

Així, de l'1 al 15 de juliol s'han interposat 117 denúncies per infraccions amb un total de 416 punts retirats. El tipus d'infracció més comesa, amb 34, ha estat la de conduir mentre s'utilitza el telèfon mòbil (equival a 3 punts); i 32 denúncies s'han fet per no respectar la llum vermella dels semàfors (4 punts), li segueix 23 infraccions per no portar el cinturó de seguretat (3 punts).