Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra ofereix als usuaris un sistema de connexió a Internet sense fils

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra ofereix als usuaris un sistema de connexió a Internet sense fils

La Biblioteca pública Pompeu Fabra ha ampliat els seus serveis amb la posada en funcionament del wireless. El wireless és una tecnologia que permet l'accés a Internet però amb la particularitat que és sense fils.

D'aquesta manera, els usuaris de la biblioteca podran connectar-se gratuïtament a través del seu propi ordinador portàtil, de l'agenda personal digital o des d'un telèfon mòbil de tercera generació a la xarxa.

Fins ara la biblioteca tenia 12 punts d'accés fixos a Internet però que estaven condicionats a una hora d'ús i a reservar-los prèviament. Aquest nou sistema, que se situa a la planta d'adults de l'equipament i funciona des del mes de desembre, permet que no hi hagi ni un nombre limitat d'usuaris ni d'hores de connexió.

La instal·lació del sistema wireless ha estat possible gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per estendre la xarxa sense fils a unes cent biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

Per poder usar aquest nou sistema els usuaris només hauran de tenir el carnet de la biblioteca, el número del Document Nacional d'Identitat (DNI) per poder validar l'entrada a Internet i una targeta de xarxa correctament configurada.

Aquest projecte també beneficia els estudiants de la UPC ja que poden accedir al campus de la Universitat des de la biblioteca amb el seu nom d'usuari i la contrasenya.

A més, la Biblioteca pública Pompeu Fabra forma part des del passat mes de gener de la nova xarxa de punts d'informació europea Europe Direct. Aquesta xarxa, promoguda pel Patronat Català Pro Europa, neix amb la voluntat d'apropar la Unió Europea al ciutadà. Aquests punts oferiran informació sobre viatges d'estudi, estades, tràmits, documentació o possibilitats de treball a països europeus, entre d'altres temes.