Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La companyia Dansa Trànsit formalitza la seva residència a Mataró

Escoltar

La companyia Dansa Trànsit formalitza la seva residència a Mataró

El president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, i la directora de la companyia Dansa Trànsit, Maria Rovira, han donat a conèixer avui la signatura del conveni entre l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya, el Patronat Municipal de Cultura i la companyia Dansa Trànsit que formalitza la residència de la companyia artística a la ciutat de Mataró.

La finalitat de la residència és la voluntat compartida pels tres signants d'impulsar el foment, difusió i promoció de la dansa a Mataró, implicant agents culturals de la ciutat i generant noves propostes i esdeveniments culturals. D'aquesta manera, el Patronat Municipal de Cultura, a través de la companyia Dansa Trànsit, realitzarà activitats formatives, de creació i divulgació, així com la dinamització d'equipaments i espais de la ciutat, treballant conjuntament amb escoles i agents culturals de la ciutat relacionats amb el món de la dansa.

El conveni especifica la destinació de 50.000 € per part de l'Ajuntament i 50.000 € més de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat per al projecte que la companyia de dansa ha estat duent a terme durant aquest any 2006, i preveu la seva continuïtat fins a finals de l'any 2008, d'acord amb la presentació d'un nou projecte que s'ha de plantejar de cara als dos propers anys.

El treball de la companyia dins del projecte de residència va començar fa un any, amb la presentació de "Trànsit 20", espectacle commemoratiu dels vint anys de la companyia al Teatre Monumental. A partir d'aleshores les activitats de Dansa Trànsit s'han anat mostrant a la ciutat dins del Dia Internacional de la Dansa, el projecte Dies de Dansa, en la programació de Les Santes, actuant al "Sarau" del dia 27, o en l'organització dels tallers de fi de curs de dansa de l'Aula de Teatre.

La companyia estable en l'àmbit local, però amb dimensió internacional, està formada actualment per 7 ballarins a més a més de la seva directora, la coreògrafa Maria Rovira, i té destinat un espai de l'Aula de Teatre per al seu treball diari.

El salt de Nijinsky

Aquest proper divendres 24 a les 22 h, al Teatre Monumental, la companyia fa un work in progress de l'espectacle que estrenarà la propera primavera, "El salt de Nijinsky", és a dir, fa una presentació del procés de treball en el que està immersa actualment, que és la producció i creació d'aquest espectacle dedicat a la figura del gran ballarí ucranià Vaslav Nijinsky.

L'acte comptarà a més a més amb una lectura de fragments dels diaris de Nijinsky prèvia a la mostra de l'espectacle, i posteriorment hi haurà una taula rodona amb col·loqui sobre el ballarí i l'espectacle, nascut a partir de l'última mostra gràfica d'un dels salts que el va fer famós: una fotografia captada després de vint anys sense ballar, quan Nijinsky estava en tractament psiquiàtric i de sobte va tenir l'impuls de saltar.