Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cruïlla del carrer del Berguedà amb el carrer de Sant Josep de Calassanç es regularà per semàfors

Escoltar

La cruïlla del carrer del Berguedà amb el carrer de Sant Josep de Calassanç es regularà per semàfors

El trànsit de la cruïlla del carrer del Berguedà amb el carrer de Sant Josep de Calassanç quedarà regulat per semàfors. Està previst que les obres comencin el proper dijous 13 de juliol i que tinguin una durada d'un mes aproximadament.

L'objectiu d'aquesta mesura és millorar les condicions de mobilitat en aquest punt de la ciutat, situat a La Llàntia, tant pel que fa al trànsit dels vehicles com al pas dels vianants.

El pressupost del projecte és de 71.828,12 € i el portarà a terme l'empresa ACISA.

Mentre durin les obres d'instal·lació està previst que es puguin produir talls puntuals que impedeixen la circulació dels vehicles.

Característiques del projecte

El projecte regularà el pas del trànsit de vehicles i de vianants de la següent manera:

. Donarà pas als vehicles que circulin pel carrer del Berguedà sentit mar i alhora donarà pas als vianants que vulguin creuar el carrer de Sant Josep de Calassanç;

. Donarà pas als vehicles que circulin pel carrer de Sant Josep de Calassanç i alhora donarà pas als vianants que vulguin creuar el carrer del Berguedà; i

. Donarà pas als vehicles que circulin pel carrer del Berguedà sentit muntanya i alhora donarà pas als vianants que vulguin creuar el carrer de Sant Josep de Calassanç.

La nova semaforització estarà composada per 8 columnes semafòriques, 6 de les quals tindran semàfors per a vehicles, per a vianants i 1 semàfor de focus groc (intermitent indicant precaució) i les altres 2 columnes tindran un semàfor per a vianants i el focus de precaució.

Aquesta nova cruïlla semafòrica estarà preparada amb el dispositiu acústic per a invidents.

Les obres d'instal·lació consistiran en la realització de rases, col·locació de tubs, construcció de les arquetes i de les bases per als suports dels bàculs i columnes dels semàfors i per al quadre de comandament. Feta l'obra es taparan les rases i es reposaran els paviments i les voreres. També es pintaran els passos de vianants corresponents.

El subministrament de l'energia elèctrica serà a 220V i 50 Hz i es farà a partir del quadre d'enllumenat públic del carrer del Berguedà.

L'equip semafòric quedarà centralitzat en el centre de control de la Via Europa a través de fibra òptica.