Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La deixalleria de Pla d'en Boet instal·la un nou punt de llum alimentat amb energia solar

Escoltar

La deixalleria de Pla d'en Boet instal·la un nou punt de llum alimentat amb energia solar

La deixalleria municipal de Pla d'en Boet té des de la setmana passada un nou punt de llum alimentat amb energia solar. El nou fanal s'ha instal·lat a l'entrada del recinte (carrer de Francesc Layret, 74) per reforçar la visibilitat i la seguretat de la instal·lació municipal.

La utilització d'energia solar per millorar la il·luminació de la deixalleria va ser una de les millores contemplades per l'empresa concessionària, FCC, SA, en el concurs que va fer l'Ajuntament per contractar la gestió de les instal·lacions municipals. L'empresa Electricitat Boquet SL ha dut a terme la col·locació del nou fanal, que ha tingut un cost de 3.686 euros.

El fanal solar està instal·lat sobre una columna de 6 metres d'alçada. La lluminària, de vapor de sodi i 4.500 lumens de potència lumínica, està alimentada per un pannell solar de 120 w d'un metre quadrat de superfície, i té una autonomia de 4 nits. L'horari d'encesa i apagada és el mateix que el de l'enllumenat públic i es regula mitjançant un rellotge astronòmic.

L'Ajuntament de Mataró duu a terme durant tot l'any diferents mesures d'estalvi energètic relacionades amb l'enllumenat públic. A l'estiu, la potència lumínica dels fanals es redueix un 50% a partir de la mitjanit, mentre que a l'hivern es fa a partir de les 22.00 hores.