Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació TicSalut comença a treballar en el marc de TecnoCampusMataró

Escoltar

La Fundació TicSalut comença a treballar en el marc de TecnoCampusMataró

La consellera de Salut, Marina Geli, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de la Fundació TecnoCampusMataró, Pilar Gonzàlez, han presidit aquest matí la constitució de la fundació privada Centre Tic i Salut, un organisme destinat a impulsar l'aplicació i ús de les noves tecnologies en l'àmbit de la salut.

Aquesta fundació, a la qual es va adherir l'Ajuntament en la sessió plenària de juliol, tindrà seu a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (Avinguda Puig i Cadafalch, 101-112), mentre es construeix l'edifici del parc tecnològic TecnoCampusMataró.

En aquests moments hi treballen 5 persones i aquest matí han estat nomenats el president, Joan Cornet, i el director, Josep Mañach. La fundació compta amb un pressupost de 600.000 euros durant el 2006 i de 1 milió d'euros per al 2007.

El Centre TIC i Salut serà l'encarrergat de vetllar per la implantació i desenvolupament de diversos projectes pioners amb els quals està investigant la Generalitat, com la recepta electrònica, el projecte d'història clínica compartida o una iniciativa anomenada telemedecina.

D'aquestes tres iniciatives, la primera que es farà realitat és la de la recepta electrònica, que és un projecte pilot que el Departament de Salut acaba de posar en funcionament a determinats territoris de Terres de l'Ebre i Girona i que, posteriorment, s'anirà extenent a tot Catalunya. Consisteix en que els pacients podran anar directament a la farmàcia amb la targeta sanitària i un Full de Medicació Activa on estaran registrats els tractaments, la dosi de medicament i la durada del tractament, de manera que l'usuari no ha de tornar al metge cada cop que requereixi noves receptes.