Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mesa Local de l'Habitatge es constitueix com a òrgan consultiu en aquesta matèria

Escoltar

La Mesa Local de l'Habitatge es constitueix com a òrgan consultiu en aquesta matèria

Els grups municipals de l'Ajuntament de Mataró, representants del Consell Municipal de Joventut, dels Consells Territorials, de la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró, dels sindicats CCOO i UGT, del Gremi de Constructors d'Obres de Mataró, del Col·legi d'Arquitectes, del d'Aparelladors, del d'Agents de la Propietat Immobiliària i de la Cambra de la Propietat, van constituir el passat 9 de novembre la Mesa Local de l'Habitatge, sota la presidència del regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó.

Aquest òrgan tindrà caràcter consultiu en matèria d'habitatge, i la seva creació estava prevista dins el Pacte Local per l'Habitatge, signat el passat mes de març per tots els partits polítics amb representació al consistori mataroní.

La Mesa Local de l'Habitatge tindrà una funció consultiva, amb el dret de rebre informació general, àmplia, puntual i objectiva sobre els assumptes relacionats amb l'habitatge, i amb la facultat d'emetre informes, fer propostes o al·legacions.

El Pla Local de l'Habitatge

El Pacte Local per l'Habitatge es va signar el 31 de març de 2006, i ratifica el Pla Local de l'Habitatge 2005-2015. Aquest Pla, que va ser aprovat per unanimitat a la Junta de Govern del passat 20 de febrer, és una eina municipal que té per objectiu donar les condicions necessàries per satisfer les necessitats dels sectors de la població amb més dificultats per accedir a l'habitatge. També estableix mesures per millorar la qualitat del parc d'habitatges existent amb la finalitat de garantir una millor eficiència del seu ús residencial i social. En aquesta línia, la rehabilitació es converteix en l'instrument essencial per millorar la qualitat de vida de ciutadans i ciutadanes i garantir-ne la seva cohesió social.

Per a l'elaboració del Pla, es va fer un procés participatiu que va consistir en la presentació d'un document inicial en els diferents consells municipals de participació i el Consell de Ciutat va crear un grup de treball específic, que va elaborar un document de recomanacions i suggeriments. També van intervenir en el procés tots els grups municipals.