Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró celebra la novena edició

Escoltar

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró celebra la novena edició

El president del Patronat Municipal d'Esports (PME), Ivan Pera, ha presentat avui la 9a Mitja Marató - Ciutat de Mataró i 13a Marató Escolar, que tindran lloc diumenge 3 de desembre. . La Mitja Marató està inscrita als calendaris de la Federació Catalana d'Atletisme i de la Real Federació Espanyola d'Atletisme, i és puntuable per a la Lliga d'intern@utes 2006.

La Mitja Marató està organitzada pel PME, el Consell Català de l'Esport, la Diputació de Barcelona, el GA Lluïsos Mataró, el Grup Maratonià Mataró, Maimakansu, el Centre Atlètic Laietània, la Real Federación Española de Atletismo i la Federació Catalana d'Atletisme, i està patrocinada per Procter&Gamble, Sunny Delight, La Troupe Events, Ronda 43 Intersport, Beiersdorf i Caixa Laietana. A més de comptar amb la col·laboració de Voluntaris per al futur i altres empreses.

La distància certificada de la cursa és de 21,097 km. El recorregut, que transcorre per tota la ciutat, té un desnivell màxim de 49 metres. La sortida i l'arribada estaran situades a la plaça d'Espanya, on hi haurà servei de guarda-roba, i també productes alimentaris i 36 massatgistes i fisioterapeutes del Centre de Teràpies Naturals del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya disposats a proporcionar un massatge reparador per després de la cursa. S'espera que la participació en aquesta edició superi els 1.200 corredors.

La classificació i el control dels participants es farà mitjançant un xip (championchip) que es col·locarà a les sabates i que enregistrarà l'hora exacta de la sortida i de l'arribada del corredor.

La sortida de la cursa serà a les 10 h i el control d'arribada es tancarà a les 12.30 h.

Hi haurà 6 categories, tant masculines com femenines, en funció de l'any de naixement, i una per a corredors en cadira de rodes. Les categories seran:

1/A: Nascuts el 1987 i següents
2/B: Nascuts entre 1977 i el 1986
3/C: Nascuts entre el 1967 i el 1976
4/D: Nascuts entre el 1957 i el 1966
5/E: Nascuts entre el 1947 i el 1956
6/F: Nascuts abans del 1947
7/G: Participants en cadira de rodes

Obtindran trofeus els 3 primers classificats en cada categoria, els millors equips masculí i femení i l'equip amb més corredors. Els premis en metàl·lic s'atorgaran als 5 primers classificats de les generals masculina i femenina i als primers dels rànquings d'equips masculí i femení. A més, hi haurà un premi especial de 1.000 euros si el guanyador o la guanyadora rebaixa el rècord de la prova, que actualment és d'1h 04m 25s en categoria masculina i d'1h 14m 45s en categoria femenina. Aquest darrer rècord el va establir l'any passat la corredora Kenza Wahbi.

Els premis seran els següents:

1r classificat: 500 €
2n classificat: 400 €
3r classificat: 300 €
4t classificat: 200 €
5è classificat: 150 €
Primer equip: 200 €

Fira de dissabte

Com a novetat d'aquest any, destacar la celebració de la Fira de dissabte. La fira estarà instal·lada a la plaça de Santa Anna el dissabte 2 de desembre, de 17 a 22 h, i té per objectiu apropar la cursa esportiva als ciutadans de Mataró i que la coneguin de primera mà, així com també fer conèixer la ciutat als atletes i acompanyants de la mitja marató. A la fira també es podrà recollir el dorsal i el xip.

Així, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) ha programat diferents activitats culturals com la visita a la Capella dels Dolors de Santa Maria i les visites guiades per la ciutat (amb audioguies).

Per facilitar l'estada als esportistes foranis, s'ofereixen ofertes hoteleres per al cap de setmana.

Marató escolar

La Marató escolar està adreçada als alumnes de les escoles de Mataró d'entre 8 i 16 anys. Té un recorregut aproximat de 3 km. La sortida es donarà un cop ja hagin sortit els participants de la Mitja Marató. Tots els participants tindran un obsequi sorpresa.

Afectacions al trànsit

Estan previstes restriccions i talls de trànsit al llarg dels vials per on han de transcórrer les curses. A més, tindran lloc les següents afectacions al trànsit:

  • entre les 7.30 i les 13.30 h, la zona de sortida i arribada quedarà tallada al trànsit. Aquesta zona comprèn la plaça d'Espanya, el Camí de la Geganta i el tram de la ronda d'Alfons X el Savi entre la plaça d'Espanya i el carrer de l'Esplanada.
  • entre les 9 i les 13.30 h, quedaran tallades al trànsit la carretera de Barcelona, l'avinguda del Maresme i la carretera Nacional II entre la rotonda del Rengle i la rotonda de l'Experience. Entre la ronda de Joan d'Àustria i la ronda de Josep Irla s'habilitarà un carril de circulació en sentit Barcelona.
  • entre les 9 i les 13.30 h els accessos al passeig Marítim i el Port per la Porta Laietana i la ronda de Joan d'Àustria quedaran tancats. Fins a les 10 h, s'hi podrà accedir pel pas del Cargol. Entre les 10 i les 11.05 h quedaran tancats tots els accessos, i a partir de les 11.05 h es tornarà a obrir el pas del Cargol.