Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de l'Ajuntament acull l'11a Fira Mercat de Tardor

Escoltar

La plaça de l'Ajuntament acull l'11a Fira Mercat de Tardor

Els propers 4 i 5 de novembre tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament l'XI Fira Mercat de Tardor. La fira era coneguda fins l'any passat com a Fira de Bolets, però donada la varietat de productes típics de tardor que s'hi han exposat any rere any els organitzadors han cregut convenient canviar el nom i ampliar el concepte a tots els productes típics d'aquesta temporada.

Aquesta mostra està organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), amb la col·laboració del Museu de Mataró i del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.

A la mostra hi participaran 24 expositors entre els quals trobarem parades de bolet fresc, en conserva, en pols i assecats, carbasses, moniatos, fruits secs, codonyat, pa i coques elaborats amb productes de tardor, embotits artesans fets amb bolets, neules, llardons, salses naturals, melmelades, llibres especialitzats en bolets i vins, entre d'altres productes, a més d'una parada de torrar castanyes.

La 11a Fira Mercat de Tardor estarà oberta de les 10.00 a les 21.00 hores.

Com cada any, a l'entorn de la fira, el Patronat Municipal de Cultura i el Museu de Mataró preparen la 22a exposició de Bolets del Maresme i el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Maresme prepararà la degustació popular d'arròs amb bolets.

22a exposició de bolets del Maresme

Del 4 al 12 de novembre, al Museu de Mataró s'hi pot visitar la tradicional exposició de bolets organitzada per la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró.

Aquesta mostra, com les anteriors edicions, pretén donar a conèixer el món dels fongs, com a condició fonamental per tal de col·laborar en la conservació del patrimoni natural. A més, l'exposició inclou altres activitats complementàries:

Sortida a buscar bolets

El dissabte 4 de novembre a les 8 del matí s'ha organitzat una sortida popular per anar a buscar bolets. El punt de trobada serà al passeig del Callao, davant l'Escola Universitària del Maresme. Els participants hauran de dur cotxe, cistell i ganivet.

Una vegada s'hagi tornat del bosc, a les 13 hores, tots els bolets trobats es classificaran i s'exposaran al recinte de la fira davant del Museu de Mataró.

"El món dels follets", joc interactiu i construcció del "follet grimpaire" a càrrec de Gest Lúdic l'Obrador, que tindrà lloc el diumenge 5 de novembre a les 11 hores a la plaça de l'Ajuntament. Es tracta d'una activitat organitzada per la Diputació de Barcelona dins de les activitats del programa "Viu el Parc" del Montnegre i el Corredor on hi col·labora el Centre de Documentació del Parc natural del Montnegre i el Corredor.

Curs de bolets

Els dies 7, 9, 14 i 16 (dimarts i dijous) de novembre es duran a terme les sessions teòriques d'aquest curs adreçat a adults iniciats en la biologia dels fongs. Aquestes sessions tindran lloc al Museu de Mataró, de 19.30 a 21.00 hores.

El curs es complementarà amb una sessió pràctica al camp dissabte 11 al matí. Les inscripcions són gratuïtes i les places s'adjudicaran per ordre d'inscripció.

Activitats per a escolars

Inscripcions al Museu de Mataró. Cal concertar dia i hora al telèfon 93 758 24 01 (trucar dilluns, dimecres o divendres de 10 a 13 hores):

  • "Visites guiades a la 22a Exposició de bolets del Maresme", del 6 de novembre a l€1 de desembre en horari lectiu. Durada : 1 hora
  • Taller "Els bolets: descoberta", adreçat als alumnes d'infantil i cicle inicial de primària. Del 6 de novembre a l€1 de desembre, de dilluns a divendres. Durada : 1 hora
  • Taller "Els bolets: formes i colors", adreçat als alumnes de cicle mitjà i superior de primària. Del 6 de novembre a l€1 de desembre, de dilluns a divendres. Durada : 1 h 45 min.
  • Taller "Bolets: com som?", adreçat als alumnes de secundària. Del 6 de novembre a l'1 de desembre, de dilluns a divendres. Durada: 1 h 45 min.

XI Jornades Gastronòmiques

De l'1al 19 de novembre els restaurants Bocca, Laru, Can Bruguera, Iluro i Caminetto de Mataró; Les Ginesteres, Salmaia i Sant Jaume d'Argentona i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres oferiran una variada oferta de menús que tenen com a ingredient principal els bolets.

Aquestes jornades estan organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

Degustació popular d'arròs amb bolets

El diumenge 5 a les 12.00 hores es farà una degustació d'arròs amb bolets a la Plaça de l'Ajuntament, organitzada per l'IMPEM amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.