Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La planta semisoterrània de l'edifici de l'escola bressol El Tabalet acollirà un aparcament de lloguer per a residents

Escoltar

La planta semisoterrània de l'edifici de l'escola bressol El Tabalet acollirà un aparcament de lloguer per a residents

El Ple municipal va aprovar inicialment el passat dijous, 12 de gener, el projecte d'aparcament a la planta semisoterrània de l'escola bressol municipal El Tabalet, al xamfrà entre el carrer d'Alarona i la ronda de Francesc Macià. L'empresa municipal Gestió Integral del Trànsit de Mataró, SL (GINTRA) promourà l'aparcament, que comptarà amb 31 places de cotxe, 4 de motos i 23 trasters en una superfície total de 1.184 m2.

La construcció de l'edifici que acull El Tabalet està completament acabada, llevat de l'interior de la planta semisoterrània, que només disposa de la façana construïda. La inversió en la construcció del nou aparcament inclou els treballs de prospecció, la construcció del propi aparcament, els acabats i les instal·lacions.

Amb la construcció del nou aparcament dins aquest edifici, es posarà a disposició dels veïns de la zona 35 noves places d'aparcament en règim de lloguer públic i també 23 trasters.

Acompliment de les normatives

El nou aparcament comptarà amb una plaça adaptada per a discapacitats i un recorregut accessible des d'aquesta plaça fins a l'exterior de l'edifici. El projecte acompleix la normativa de seguretat davant d'incendis. El futur aparcament separarà la zona de trasters de la de places de cotxes i motos, a més d'incorporar els mecanismes de detecció i alarma de fums i els sistemes de prevenció i actuació en cas d'incendi.

Abans, durant i a la fi de la construcció del nou aparcament, GINTRA preveu realitzar contínues proves de viabilitat, seguretat i funcionament de les instal·lacions, per tal d'oferir les màximes garanties de seguretat als treballadors i als futurs usuaris.

El projecte té un pressupost de 162.329 euros. Abans no comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació.