Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La prova pilot de l'Agència de Salut Pública del Maresme Central té la seva seu a Mataró

Escoltar

La prova pilot de l'Agència de Salut Pública del Maresme Central té la seva seu a Mataró

El regidor de Benestar Social, Salut i Consum, Oriol Batista, juntament amb la directora de Serveis Territorials de Barcelona del Departament de Salut de la Generalitat, Margarita Arboix, i el Coordinador per al desplegament de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Josep Lluís de Peray, han presentat avui en roda de premsa l'assaig l'Agència de Salut Pública del Maresme Central que té la seva seu a Mataró.

El projecte, que implica als 13 municipis de la comarca que han signat el Pacte de Salut, és una experiència pilot a Catalunya que s'està desenvolupant per assajar la coordinació de totes les administracions que actuen en el camp de la salut pública, és a dir, en la protecció, promoció i prevenció de la salut, com poden ser la legionel·losi, prevenció de malalties, higiene sanitària o control de plagues. També la Diputació en forma part del projecte.

L'origen d'aquesta experiència ve donat perquè la Generalitat està procedint a reformar la Salut Pública mitjançant una llei que en aquests moments s'està tramitant i està en fase d'avantprojecte, així l'Agència de Salut Pública de Catalunya s'ha concebut com l'instrument per realitzar aquesta reforma que estarà descentralitzada per territoris de salut i que s'integrarà en el conjunt del sistema sanitari.

D'aquesta manera, tècnics municipals i de l'Administració autonòmica estan treballant conjuntament i en una primera fase s'ha programat actuar tant en la protecció com en la promoció, prevenció i vigilància epidemològica i a més s'està acordant concretar projectes sobre higiene alimentària i per a la prevenció de la tuberculosi.

Aquest projecte pilot té la seva seu a Mataró. Provisionalment s'ha situat l'oficina on hi treballen els tècnics de la Generalitat a la plaça de Catalunya mentre que els de l'Ajuntament segueixen al carrer de Cuba com fins ara. Està previst però que en un futur proper tot el grup de treball tingui un local comú i que a més s'hi pugui fer atenció al públic.

En aquests moments formen part de l'assaig de l'Agència de Salut Pública del Maresme Central el personal dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament de Salut desplegats en el territori del Maresme (farmacèutics, veterinaris, metges i practicants), els del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Mataró i els de la resta d'ajuntaments que formen part del projecte.