Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La quarta edició del programa 'Joves guia' forma a 78 alumnes per acollir i acompanyar els estudiants nouvinguts

Escoltar

La quarta edició del programa 'Joves guia' forma a 78 alumnes per acollir i acompanyar els estudiants nouvinguts

La quarta edició del programa "Joves guia" ha comptat amb la participació de 78 alumnes (15 més que l'any passat) i 5 centres de secundària de la ciutat. El programa és una iniciativa del Pla per a la Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró que va començar a funcionar de manera pionera al 2001. Els participants han rebut formació per acollir i acompanyar els alumnes nouvinguts, amb l'objectiu de facilitar la integració dels adolescents que s'incorporen als instituts quan el curs ja ha començat, i millorar així la convivència als centres educatius.

El president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, i el regidor de Nova Ciutadania, Oriol Batista, lliuraran aquesta tarda als 78 participants els diplomes que els acrediten com a "Joves guia". L'acte de cloenda tindrà lloc al Centre Cívic Pla d'en Boet a les 18 h.

Durant el curs 2005-06 han participat al programa alumnes de l'IES Pla d'en Boet, IES Thos i Codina, IES Alexandre Satorras, i dels col·legis Salesians i Maristes Valldemia.

Què són els "Joves guia"?

Els "Joves guia" són alumnes que, de forma voluntària, decideixen dedicar part del seu temps lliure a formar-se per poder acollir els companys nouvinguts.

Els participants d'aquest any han rebut un curs sobre valors i convivència. En total, han estat 8 sessions formatives, d'una hora i mitja cadascuna, a càrrec d'una educadora social i un mediador intercultural.

Una vegada finalitzat el curs de formació, al següent any es fa un seguiment que consisteix en una trobada cada trimestre: una amb el responsable del centre, una altra amb els joves guia i també una altra amb els joves guiats. L'última etapa del curs acaba amb una reunió d'avaluació amb el responsable del centre docent.

Balanç des de 2001

Des de 2001 s'han fet quatre edicions del programa i han participat en el curs un total de 228 joves que han guiat a uns 150 estudiants nouvinguts. Els centres docents participants han estat 5 centres públics i 2 concertats.

El programa "Joves guia" ha estat un treball pioner en l'àmbit educatiu, que ha permès afavorir la cohesió i inclusió social i ha suposat un avenç en la forma de treballar l'acollida dels nouvinguts.