Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ronda de Rafael Estrany tindrà un aparcament en superfície amb capacitat per a 200 places

Escoltar

La ronda de Rafael Estrany tindrà un aparcament en superfície amb capacitat per a 200 places

El Ple municipal va aprovar ahir inicialment el projecte executiu per a la construcció d'un aparcament en superfície, amb capacitat per a 200 places, entre la riera de Sant Simó i la ronda de Rafael Estrany.

Aquesta actuació forma part del projecte global d'ordenació a l'àmbit de la ronda de Rafael Estrany, que l'Ajuntament ha començat a executar per fases. Les obres de reurbanització de la ronda ja s'estan realitzant i el Ple també va aprovar ahir inicialment el projecte de l'aparcament soterrat que es construirà a la zona.

Actualment hi ha un aparcament provisional en superfície d'aproximadament 150 places entre la ronda de Rafael Estrany i la riera de Sant Simó, a l'alçada del carrer de Josep Goday. En aquests terrenys es construirà l'aparcament soterrani. El nou aparcament en superfície quedarà ubicat entre l'aparcament soterrani i la riera de Sant Simó i ocuparà una superfície de 5.980 m2.

L'aparcament tindrà forma rectangular, retallat per un dels extrems per tal d'adaptar-se al traçat de la riera de Sant Simó. L'accés rodat es farà des de la ronda de Rafael estrany, mitjançant un passatge que tindrà una longitud de 97 metres.

Els treballs a realitzar contemplen la neteja i desbrossada de tot l'àmbit afectat, previs a l'explanació dels terrenys. L'aparcament tindrà dos tipus de paviment, de llambordes i de formigó. El projecte també preveu la xarxa de clavegueram que conduirà les aigües pluvials fins a la riera de Sant Simó. Pel que fa a l'enllumenat, s'instal·laran punts de llum de 150 W en columnes cilíndriques de 8 metres d'alçada. Les columnes estaran instal·lades cada 15 metres a la zona de l'aparcament i cada 23 metres al vial d'accés.

La zona estarà enjardinada mitjançant parterres on es plantaran lledoners i arbustos. Als parterres centrals es preveu la plantació de romaní i lavanda i als parterres perimetrals, que llinden amb tanques d'activitats privades, es plantarà viburnus.

El projecte té un pressupost de 756.569 euros. La inversió anirà a càrrec de l'empresa municipal Gestió Integral del Trànsit (GINTRA), que contractarà l'execució de les obres, que tenen un termini d'execució previst de 5 mesos. Abans no comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació.