Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La X Trobada de ciència-ficció de Mataró tindrà com a tema central el món de la robòtica

Escoltar

La X Trobada de ciència-ficció de Mataró tindrà com a tema central el món de la robòtica

Can Palauet acollirà el proper 11 i 12 de març la X Trobada de ciència-ficció de Mataró, tot i que els preliminars s'iniciaran el dia 8 amb un debat a Televisió de Mataró. La Trobada està organitzada pel Patronat Municipal de Cultura.

El certamen va néixer amb l'objectiu de convertir-se en el punt de reunió anual per al debat i la trobada dels aficionats a la ciència-ficció i a la fantasia de Catalunya.

La desena edició de la Trobada té com a tema central la robòtica i alhora es commemorà el 50è aniversari de la pel·lícula "Planeta prohibit" ("Forbiden Planet") de Fred McLeod Wilcox  (EUA, 1956), un clàssic dins el gènere de la ciència-ficció.

El programa està format per la projecció de la pel·lícula, col·loquis, xerrades, taules rodones i conferències també tindrà lloc la primera assemblea de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia, entitat que s'ha creat administrativament no fa gaire i que presentarà als assistents els seus objectius.

La Trobada es clourà amb el lliurament dels IX Premis Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró de narrativa de ciència-ficció.

Programa de la X Trobada de ciència-ficció de Mataró

. Dimecres 8 de març.

A les 10.30 h a Televisió de Mataró.
Programa especial de "Pantalla oberta", programa de debat dirigit per Pep Andreu que tractarà sobre la ciència-ficció i les trobades que s'han realitzat a Mataró.

. Dijous 9 de març.

A les 21.30 h al Teatre Monumental.
Projecció de la pel·lícula "Forbiden Planet" de Fred McLeod Wilcox (EUA, 1956) en v.o. Presentació i direcció del col·loqui posterior a càrrec de Toni Segarra.

. Dissabte 11 de març.

. 9.30 h a Can Palauet.
Inscripcions i lliurament de credencials. La inscripció és gratuïta.

. 10 h a Can Palauet.
Xerrada "Robots, cyborgs, clons, androides i més bestiar a la literatura de ciència-ficció" a càrrec de Miquel Barcelço.

. 11.30 h a Can Palauet.
Xerrada "Una ullada a la ciència-ficció juvenil" a càrrec de Montserrat Galícia.

. 13.00 h a Can Palauet.
Xerrada "Del professor Tornasol fins a Harry Potter: entre la ciència i la màgia" a càrrec de Lluís Fonseca.

. 14.30 h al restaurant L'Atzucac.
Dinar de la Trobada. El preu del tiquet és de 20 €.

. 17.00 h a Can Palauet.
Taula rodona "l'obra d'Àngel Torres Quesada" amb Eduard Gallego, José Luis González i Joan Antoni Fernández.

. 18.30 h a Can Palauet.
Xerrada "Fenòmens paranormals i esperits malignes al cinema" a càrrec de Manuel Moreno.

. 20.00 h a Can Palauet.
Conferència "Cuando a eso de la ciencia ficción no sabían cómo llamarla (Breve historia de las novelas de veinte reales)" a càrrec d'Àngel Torres Quesada.

. Diumenge 12 de març.

. 09.30 h a Can Palauet.
1a assemblea de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia.
La segona convocatòria de l'assemblea és a les 10 h.

. 11.00 h a Can Palauet.
Xerrada "L'estat actual de la recerca robòtica" a càrrec de Carme Torras.

. 12.15 h a Can Palauet.
Xerrada "Sociologia mediambiental a la ciència-ficció" a càrrec de Louis Lemkow.

. 13.30 h a Can Palauet.
Lliurament de premis als guanyadors dels IX Premis Manuel de Pedrolo. A l'acte està prevista l'assistència d'Adelais de Pedrolo, filla de l'escriptor que dóna nom al certamen.

Cloenda de la X Trobada de ciència-ficció a càrrec del president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Jaume Graupera.

. 14.30 h al restaurant L'Atzucac.
Dinar de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia. El preu del tiquet és de 20€.

IX Premis Manuel de Pedrolo

Els IX Premis Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró de narrativa de ciència-ficció d'aquesta edició presenten la novetat de convocar dues categories: novel·la curta i relats.

Els premis que s'atorgaran seran de 3.000 € per a la novel·la curta i 1.200 € per al relat. També es podrà concedir dos segons premis, un de cada categoria, de 1.200 € i de 600 € respectivament.

El jurat està format per Miquel Barceló per delegació del president del PMC i 4 membres més nomenats per la comissió del PMC organitzadora de la Trobada.

Les obres premiades s'editaran a la col·lecció de ciència-ficció de Pagès Editors, única col·lecció d'aquest gènere que hi ha en llengua catalana.