Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XVI Trobada de Gegants del Maresme reunirà a la ciutat cent gegants i una vintena de nans

Escoltar

La XVI Trobada de Gegants del Maresme reunirà a la ciutat cent gegants i una vintena de nans

L'alcalde, Joan Antoni Baron, el president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, i el director general d'Autopistas, Concesionaria Española, S.A. (ACESA), Lluís Serra, han signat avui un conveni de col·laboració per a la celebració de la XVI edició de la Trobada de Gegants del Maresme. La celebració tindrà lloc el proper dissabte 7 d'octubre.

El conveni de col·laboració estableix que ACESA farà una aportació de 30.000 € per a la promoció i patrocini de la trobada.

La trobada de gegants del Maresme és una cita anual que reuneix les figures de la comarca i que per primera vegada té lloc a Mataró. Des de 1991 s'ha anat organitzat a una població diferent i donat que l'any passat va ser escollida pubilla del Maresme l'Alarona, la geganta de la Colla Gegantera d'Iluro, aquesta edició es fa a la ciutat.

La XVI edició de la Trobada de Gegants del Maresme comptarà amb la presència de 100 gegants i una vintena de nans i serà la trobada de gegants més multitudinària que s'hagi fet mai a la ciutat. A més, serà la primera vegada que visitin Mataró els Gegants de l'Agrupació de Geganters de Catalunya.

L'acte està organitzat per la Colla Gegantera d'Iluro, la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i el Patronat Municipal de Cultura i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, Caixa Laietana, el Col·lectiu Imprevist, Mataró Ràdio, Capgròs i Televisió de Mataró.

Trobada de gegants i elecció de la pubilla del Maresme

La celebració de la XVI Trobada de Gegants del Maresme s'iniciarà a les 16.30 h a la plaça de Santa Anna i La Rambla amb una plantada dels gegants. A les 17.30 h hi haurà la tabalada de les colles anunciant la festa i tot seguit es farà una cercavila que sortirà de la mateixa plaça i recorrerà La Riera fins arribar al nou Parc Central. Al Parc es faran els parlaments i els balls.

En cada edició de la trobada de gegants s'escull una geganta, per votació de les colles geganteres, com a nova pubilla del Maresme. Al final de la trobada s'anunciarà la que serà la nova pubilla del Maresme d'enguany.