Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme inicia el programa formatiu 2006 adreçat a la gestió d'entitats

Escoltar

L'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme inicia el programa formatiu 2006 adreçat a la gestió d'entitats

L'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme del Servei de Participació Ciutadana va començar ahir dimarts el programa formatiu 2006 adreçat a millorar la gestió de les entitats. El programa està format per 6 mòduls independents i combinables entre ells que fan un recorregut pels diferents aspectes de la gestió.

La formació és gratuïta i va dirigida als responsables de les entitats culturals, socials, esportives, sociosanitàries, d'economia social, de veïns i educatives que tinguin interès en desenvolupar eines i habilitats de gestió necessàries per treballar de la manera més eficient possible.

Els cursos, que es realitzaran a l'edifici de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) al carrer de Francisco Herrera, 70, van a càrrec del professorat del Departament de Gestió de l'Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés.

La metodologia és teòrico-pràctica, fomentant la discussió i el debat dels participants, així com el treball en petits grups partint de les pròpies experiències.

Així, el programa consta de 6 mòduls que es poden fer d'una manera independent o es poden combinar segons els interessos dels alumnes. Els mòduls són els següents:

. Com portar la comptabilitat al dia (15 hores)

Objectius: conèixer els conceptes i principis de la comptabilitat que permetin l'elaboració dels documents bàsics de control econòmic. Aprendre a interpretar els documents de control econòmic, per conèixer i controlar la situació econòmico-financera de l'entitat i tenir una base per prendre decisions.

Dates: dimarts i dijous. 24, 26 i 31 de gener i 2, 7 i 9 de febrer de 19 a 21.30 h.

. Legislació i fiscalitat (10 hores)

Objectius: aprendre uns coneixements generals sobre el marc legal i fiscal al que estan sotmeses les ONLs. Facilitar els instruments i recursos legals necessaris per a la gestió de les organitzacions. Adquirir eines de treball sobre la fiscalitat de les ONLs.

Dates: dilluns i dimecres. 13, 15, 20 i 22 de febrer de 19 a 21.30 h.

. Desenvolupament d'habilitats directives (15 hores)

Objectius: entendre la importància que la direcció no és només un exercici tècnic, sinó que requereix també d'unes habilitats personals. Fomentar el desenvolupament de les habilitats directives.

Dates: dimarts i dijous. 28 de febrer i 2, 7, 9, 14 i 16 de març de 19 a 21.30 h.

. Disseny, seguiment i avaluació de projectes (10 hores)

Objectius: conèixer la planificació de projectes i els seus diferents passos en el cicle del projecte, aprenent la seva utilitat i importància. Conèixer els mètodes i instruments necessaris i més comuns per realitzar la identificació, planificació, avaluació i observació de l'impacte de projectes d'intervenció social, les seves principals avantatges i desavantatges.

Dates: dimarts i dijous. 21, 23, 28 i 30 de març de 19 a 21.30 h.

. Com elaborar un pla de comunicació (10 hores)

Objectius: adquirir les eines bàsiques necessàries per ser capaç d'elaborar un pla de comunicació per a l'organització.

Dates: dimarts i dijous. 4, 6, 25 i 27 d'abril de 19 a 21.30 h.

. Captació de recursos econòmics (10 hores)

Objectius: adquirir una visió general de les fonts de finançament específiques en les ONLs. Dissenyar una estratègia d'adaptació de fons adequada a l'evolució de la societat, del sector i de la pròpia ONL.

Dates: dimarts i dijous. 2, 4, 9 i 11 de maig de 19 a 21.30 h.

El programa es complementa amb un servei d'assessorament personalitzat en temes legals, fiscals, organitzatius i de disseny de pàgines web.

Les inscripcions es poder realitzar trucant al telèfon d'informació ciutadana 010, a les oficines d'atenció ciutadana, als centres cívics, per fax al 93 702 28 39 o per correu electrònic a ppujol@ajmataro.es. Les places són limitades.

Aquesta és la cinquena edició de l'oferta de cursos de l'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme.