Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament assigna 9.000 ' a la campanya per pal·liar els efectes de les inundacions en els campaments de refugiats sahrauís

Escoltar

L'Ajuntament assigna 9.000 ' a la campanya per pal·liar els efectes de les inundacions en els campaments de refugiats sahrauís

L'Ajuntament, a través de la Secció de Civisme i Cooperació, ha assignat 9.000 € a la campanya que ha endegat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per alleugerir els efectes de les pluges sobre els campaments de refugiats sahrauís de la regió algeriana de Tindouf. L'import va a càrrec de la partida "Aportacions a països subdesenvolupats".

Entre el 8 i 11 de febrer van caure fortes pluges a Tindouf que van inundar 4 wilayes (campaments), especialment les de "27 de febrer" i "Auserd". Segons el Front Polisari, el 50% de les cases de tova han quedat malmeses o destrossades i hi ha 12.000 famílies afectades. A més de les cases també escoles, hospitals, centres de salut i altres infraestructures governamentals s'han vist afectats.

La campanya d'emergència per a Tindouf es canalitza a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que ha fet una crida a les administracions per tal que se sumin a aquesta campanya de suport.

El Fons Català prioritzarà els següents aspectes:

. Accions de reforç dels projectes del Fons Català actius a la zona, per evitar que els efectes de les inundacions posin en risc la seva viabilitat.

. Projectes de reconstrucció d'infraestructures presentats per ajuntaments catalans agermanats amb les wilayes dels campaments.

. Altres projectes de reconstrucció d'infraestructura.

Els ciutadans que vulguin fer aportacions a títol individual ho poden fer a través d'ACAPS Associació Catalana d'Amics del Poble Saharauí www.sahara-acaps.org (Tel. 93 305 52 06) o a la Creu Roja www.creuroja.org (Tel. 902 22 22 92).