Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença les obres de renovació de calçades de 4 carrers de Cerdanyola

Escoltar

L'Ajuntament comença les obres de renovació de calçades de 4 carrers de Cerdanyola

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat aquesta setmana les obres de renovació de calçades a 4 carrers de Cerdanyola. Els vials afectats són:

  • carrer de Vitòria, entre la plaça del Mediterrani i el carrer de València
  • carrer de Jaume I El Conqueridor, entre el carrer del Rosselló i el carrer de València
  • carrer de Sant Joan Bosco
  • carrer del Rosselló, entre el passeig de Ramon Berenguer III i el Camí del Mig.

Les obres inclouen la renovació de calçades, l'elevació de diverses cruïlles que quedaran en prioritat invertida, la senyalització horitzontal i la substitució d'embornals i construcció de nous.

L'actuació al carrer Vitòria afecta a un tram de 95 metres de longitud. S'asfaltarà el carrer i s'elevaran les cruïlles per pacificar el trànsit i donar prioritat als vianants.

Al carrer de Jaume I les obres afecten a un tram de 101 metres de longitud. Els treballs consistiran a reforçar el paviment existent, asfaltat amb mescla bituminosa.

En el cas del carrer del Rosselló, el tram afectat té 227 metres de longitud. També es reforçarà l'asfalt amb mescla bituminosa, excepte a les cruïlles, que quedaran elevades per donar prioritat als vianants i s'executaran amb llambordes grises de formigó. Així mateix, està previst ampliar la vorera corresponent a la parada d'autobusos situada al passeig de Ramon Berenguer III.

Per últim, les obres al carrer de Sant Joan Bosco afecten a un tram de 352 metres de longitud, que actualment és de llambordes excepte a la cruïlla amb el carrer de València i a l'entroncament amb l'avinguda de Josep Tarradellas. Es preveu reforçar el paviment de llambordes existent. La cruïlla amb el carrer de Roger de Llúria i el tram del vial entre el carrer de Pere III El Cerimoniós i el carrer de la Verge de la Paloma, incloent la zona d'aparcament quedaran elevats respecte a la resta de la calçada.

També quedarà elevada la cruïlla del carrer de Sant Joan Bosco amb l'avinguda de Josep Tarradellas, i els dos costats de la cruïlla amb el carrer de València, que es pavimentaran amb llambordes de formigó. Està prevista la reposició de les pilones metàl·liques a la vorera del costat mar entre els carrers de Pere III El Cerimoniós i de la Verge de la Paloma.

Les obres de renovació de calçada han estat adjudicades a l'empresa Construcciones PAI, SA, que ha començat les actuacions al carrer del Rosselló. El termini d'execució de tot el projecte és de 6 mesos i el pressupost global puja a 406.984 euros.

Afectacions al trànsit

Mentre durin els treballs al carrer del Rosselló, aproximadament durant 3 mesos, el tram afectat romandrà tallat al trànsit i quedarà prohibit l'estacionament. D'altra banda, el carrer de la Mare de Déu del Corredor quedarà sense sortida des de l'avinguda de la Gatassa, i els carrers de la Mare de Déu de la Cisa i de la Marató quedaran sense sortida des del carrer de l'Estadi i des de l'avinguda de la Gatassa. L'accés als aparcaments privats es podrà veure afectat puntualment.

A la resta de carrers afectats pel projecte de renovació de calçades provocaran també s'hi produiran afectacions puntuals al trànsit i a l'estacionament durant l'execució dels treballs.