Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament contracta 57 persones en situació d'atur per facilitar la seva inserció laboral

Escoltar

L'Ajuntament contracta 57 persones en situació d'atur per facilitar la seva inserció laboral

L'Ajuntament ha contractat un total de 57 persones que es trobaven en situació d'atur i pertanyen a diferents col·lectius amb especials dificultats d'inserció laboral per realitzar diferents tasques de suport a obres o serveis d'interès social. L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) gestiona la incorporació d'aquestes persones, que van començar a treballar divendres passat als diferents serveis municipals i organismes autònoms.

Per gestionar la incorporació dels nous treballadors, l'IMPEM compta amb una subvenció de 624.143,70 € procedent del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Els beneficiaris d'aquesta iniciativa pertanyen a diferents col·lectius amb especials dificultats d'inserció. Principalment, es tracta de: dones, majors de 45 anys, desocupats de llarga durada, joves menors de 25 anys sense ocupació anterior, persones amb discapacitats, persones amb responsabilitats familiars que tenen al seu càrrec fills menors o majors incapacitats o persones amb dependències, treballadors/es extracomunitaris i persones desocupades acollides al Programa de Renda Mínima d'Inserció (PIRMI).

Noves ocupacions, feines en transformació i ocupacions emergents

Algunes de les persones contractades duran a terme feines considerades com a noves ocupacions, és a dir aquelles que fa uns anys no existien, com per exemple els informadors de civisme i els mediambientals. Un segon grup han estat contractats per desenvolupar ocupacions en transformació, és a dir aquelles que encara que mantinguin el seu nom tradicional han sofert canvis en els darrers anys. Seria el cas dels auxiliars administratius, ocupació que s'ha transformat notablement per la introducció de les noves tecnologies de la informació i comunicació.

Per últim, un tercer grup de treballadors desenvoluparan ocupacions emergents, aquelles que són demandades pel mercat de treball perquè representen donar resposta a necessitats emergents de les persones i les empreses. És el cas dels mediadors interculturals, que donen resposta a la necessitat de la nostra ciutat a l'hora d'enfrontar-se al repte de la immigració, o els promotors de la responsabilitat social a les empreses i els prospectors laborals, que promouen la intermediació laboral de qualitat entre les empreses i les persones.

La iniciativa permetrà que els nous treballadors donin suport al desenvolupament de 10 projectes, i al mateix temps adquireixin competències per tal de millorar les seva ocupabilitat i el seu accés al món laboral. Els contractes són de 6 mesos de durada i per una jornada de 5 hores.

Els projectes i els llocs de treball coberts són els següents:

  1. Atenció, manteniment i inspecció d'equipaments i espais públics: 21 persones
  2. Atenció a les dependències: 4 persones
  3. Ocup@ció Jove. Espai d'orientació i recerca de feina per a joves: 5 persones
  4. Acollida i mediació intercultural: 4 persones
  5. Dinamització socioeconòmica: 6 persones
  6. Pla contra el fracàs escolar: 2 persones
  7. Prospecció del mercat laboral: 5 persones
  8. Informadors cívics als espais públics: 4 persones
  9. Promoció social en infància i família: 3 persones
  10. Promoció cultural de la ciutat: 3 persones

Els serveis i organismes municipals en els quals aquestes persones desenvoluparan la seva activitat seran: el Patronat Municipal d'Esports, el Servei de Participació Ciutadana, el Servei de Protecció Civil, el Servei de Manteniment, la Policia Local, el Servei de Mobilitat, el Servei de Benestar Social, l'IMPEM, el Servei Nova Ciutadania, el Servei Sistemes d'informació i Telecomunicacions, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT), el Servei d'Estudis i planificació, l'Institut Municipal d'Educació (IME), la Secció de Civisme, el Patronat Municipal de Cultura i el Servei de Joventut i Dona.