Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament destina més diners a 6 projectes de cooperació internacional

Escoltar

L'Ajuntament destina més diners a 6 projectes de cooperació internacional

L'Ajuntament ha destinat a sis projectes de cooperació els diners disponibles que resten a final d'any reservats per si són necessaris per a alguna campanya d'emergència o d'ajuda humanitària. Les aportacions es van aprovar a la Junta de Govern Local del passat 27 de novembre.

A final d'any del pressupost relatiu a cooperació i desenvolupament de 485.735,85 €, que corresponen a l'1% dels ingressos, n'ha quedat la quantitat de 49.003,03 € disponible per poder distribuir en els projectes que la Comissió d'avaluació decideixi, segons els criteris i les línies marcades per l'Ajuntament i consensuades amb el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional:

. La cooperació amb pobles de procedència de la immigració: impulsar treballs conjunts de cooperació per al desenvolupament.

. La cooperació amb Centre-Amèrica: donar suport a processos de pau i democràcia i afavorir la formació en la gestió per al desenvolupament local i la participació.

. La cooperació en la Mediterrània: impulsar el diàleg i la pau i el desenvolupament d'un treball conjunt amb altres municipis de la Mediterrània.

. La cooperació de les entitats ciutadanes: donar suport a les zones on desenvolupen projectes les entitats ciutadanes d'una manera permanent.

Segons aquests criteris, s'han destinat els diners, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, als següents projectes:

. Fundació Grup Tercer Món Mataró. Enfortiment de les capacitats organitzatives, productives i educatives per a les dones organitzades de Musa (Mèxic). 15.346,51 €.

. Associació Planeta. Suport al proveïment d'aigua potable i al rellançament agropastorals a Kassa (Senegal). 14.596,73 €.

. Associació Amics Escola Pia al Senegal. Construcció i funcionament d'un centre social i comunitari a Kabrousse (Senegal). 10.853,93 €.

. Associació Haribala. Construcció i funcionament d'un centre d'acollida per a nens en el districte de Kurnool (Índia). 4.070,19 €.

. Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol. Promoció i desenvolupament integral per a la població de San Gabán i comunitats (Perú). 2.638,43 €.

. Associació Anafa. Reconstrucció de l'escola d'ensenyament primari d'Affiniam (Senegal). Aquest projecte està promogut per una entitat de la ciutat juntament amb un altre ajuntament. 1.497,24 €.