Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament destina per tercer any consecutiu l'1% dels seus ingressos a projectes de cooperació internacional

Escoltar

L'Ajuntament destina per tercer any consecutiu l'1% dels seus ingressos a projectes de cooperació internacional

Per tercer any consecutiu l'Ajuntament ha destinat l'1% dels seus ingressos a projectes de cooperació internacional, sensibilització i campanyes d'emergència. Aquest 1% equival a 470.247,82 €.

La xifra total s'ha dividit en 369.699 € per a 17 projectes de cooperació; 43.000 € per a 3 campanyes d'emergència i 41.515,18 € per a 8 projectes de sensibilització. La resta ha anat destinada a actes organitzats per l'Ajuntament com la Nit de Solidaritat, entre d'altres.

Els criteris i les línies marcades per l'Ajuntament i consensuades amb el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per escollir els projectes a subvencionar són:

. La cooperació amb pobles de procedència de la immigració: impulsar treballs conjunts de cooperació per al desenvolupament.

. La cooperació amb Centreamèrica: donar suport a processos de pau i democràcia i afavorir la formació en la gestió per al desenvolupament local i la participació.

. La cooperació en la Mediterrània: impulsar el diàleg i la pau i el desenvolupament d'un treball conjunt amb altres municipis de la Mediterrània.

. La cooperació de les entitats ciutadanes: donar suport a les zones on desenvolupen projectes les entitats ciutadanes d'una manera permanent.

La Nit de la Solidaritat serà el marc on la regidora de Cooperació, Rosa M. Cuscó, presentarà la memòria dels projectes subvencionats al llarg de 2005. La Nit de la Solidaritat tindrà lloc el proper 7 d'abril i comptarà amb la presència del filòsof i sociòleg Sami Naïr.

Projectes de cooperació internacional

. Senegal: "Suport al proveïment d'aigua potable i al rellançament d'activitats agropastorals a Kassa". Associació Planeta. 30.000 €.

. Senegal: "Centre educatiu per a nois i joves de Toubakouta a la comarca de Niombató". Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal. 1.700 €.

. Senegal: "Rehabilitació de l'escola primària de Sainte Thérèse de Sokone". Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal. 36.000 €.

. Senegal: "Dinamització d'un espai d'intercanvi, cooperació i concertació entre els immigrants senegalesos i les seves comunitats d'origen". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament/Unió Europea/FRAO. 39.074,83 €.

. Perú: "Promoció i desenvolupament integral per a la població de San Gabán". Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol. 60.000 €.

. Mèxic: "La selva de Mataró 2001-2005". Fundació Grup Tercer Món € Mataró. 66.000 €.

. Índia: "Construcció i funcionament d'un centre d'acollida per a nens en el districte de Kurnool". Associació Haribala/Associacióde voluntaris de Kurnool. 48.000 €.

. Burkina Fas "Millora de la formació i les capacitats de les organitzacions camperoles". Fundació Intermón-Oxfam. 12.020,24 €.

. Equador: "Estils de vida saludables a Caluma". Creu Roja. 11.452,73 €.

. Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia i Kosovo. "Programa d'enfortiment i formació dirigit a les federacions sindicals del metall a Bòsnia, Kosovo i Sèrbia". Fundació Pau i Solidaritat. 9.015,18 €.

. Palestina: "Millora de l'atenció hospitalària per a la població de Governorat de Ramallah". Assemblea de Cooperació per la Pau/Palestine Red Crescent Society/Mitja Lluna Roja Palestina. 9.015,18 €.

. Amèrica Llatina/Catalunya: "Campanya 2005 de l'Agenda Llatinoamericana mundial". Comissió de l'Agenda Llatinoamericana mundial. 3.000 €.

. Europa/Àfrica Subsahariana: "Migracions i desenvolupament 2005". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 12.020,24 €.

. Catalunya: "Curs de cooperació internacional en el marc de migracions i desenvolupament a Mataró". Col·lectius immigrants de Mataró/ Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 2.350 €.

. Catalunya: "Àrea de municipalisme 2005". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 9.015,18 €.

. Catalunya/Països mediterranis: "Àrea de la Mediterrània 2005". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 12.020,24 €.

. Catalunya: "Centre de recursos de cooperació municipal 2005". Diputació de Barcelona/ Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 9.015,18 €.

Campanyes d'emergència

. Àsia: "Suport als afectats pel sisme del Sud-est asiàtic". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 15.000 €.

. Àfrica Subsahariana: "Campanya d'ajuda humanitària per al Sahel (Burkina Faso, Mali, Mauritània, Níger i Txad)". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 6.000 €.

. Pakistan/Centreamèrica: "Resposta als efectes del terratrèmol al Pakistan. Ajut d'emergència a Centreamèrica per la tempesta tropical Stan". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 22.000 €.

Projectes de sensibilització

. Mataró: "Cicle d'activitats educatives i de sensibilització per la pau i la cooperació 2005". Assemblea de Cooperació per la Pau. 6.000 €.

. Mataró: "Programa anual del Centre de solidaritat i cooperació La Peixateria". Fundació Grup Tercer Món Mataró. 7.000 €.

. Mataró: "Colònies infantils sahrauís 2005. Caravana catalana pel Sàhara 2005". ACAPS € Mataró. 9.015,18 €.

. Mataró: "Benvinguts al Bougoun Thio de la Ramou". Centre Sant Pau de Càritas Diocesana de Barcelona. 7.500 €.

. Mataró: "Campanyes de sensibilització sobre solidaritat i cooperació". Moviment Educatiu del Maresme. 6.000 €.

. Mataró: "Sensibilització dels ciutadans i ciutadanes de Mataró per un comerç amb justícia i la crisi de l'agricultura". Fundació Intermón-Oxfam. 2.500 €.

. Mataró: "Campanya Mà oberta 2005. La festa de la solidaritat a Mataró". Associació Mà Oberta. 2.000 €.

. Mataró: "Silencioses i en palaus". Mapasonor i Associació de creació documental. 1.500 €.

Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament

En el 2005, i en compliment del Pla d'Actuació Municipal (PAM), es va elaborar el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament. El pla director és una eina de planificació i seguiment de les polítiques de solidaritat i cooperació al desenvolupament del municipi, on es consoliden les bones pràctiques realitzades i es proposen noves línies d'acció d'acord amb la nova situació internacional, seguint les directrius de la comunitat internacional en la lluita conjunta per l'eradicació de la pobresa.