Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament, el Centre Catòlic i el Patronat de la Sagrada Família acorden treballar junts en un pla cultural, urbanístic i de gestió

Escoltar

L'Ajuntament, el Centre Catòlic i el Patronat de la Sagrada Família acorden treballar junts en un pla cultural, urbanístic i de gestió

L'alcalde, Joan Antoni Baron, el president del Patronat de la Sagrada Família, Joaquim Llorens, i el president del Centre Catòlic de Mataró, Antoni Blanch, han signat aquesta tarda un conveni sobre el futur dels espais on està ubicada la seu social del Centre Catòlic i del patrimoni urbanístic del Patronat.

El Patronat de la Sagrada Família és titular dels solars afectats, on es troben l'escola Balmes, la Sala Cabañes, el club de bàsquet Associació Esportiva Centre Catòlic de Mataró, a més del Cafè Nou i el seu pati. El Centre Catòlic de Mataró és l'entitat de la qual formen part tant l'escola com la secció teatral de Sala Cabañes i el club de bàsquet.

El conveni estableix, per una banda, la voluntat dels signants de millorar els serveis culturals a la ciutat i de coordinar els que s'ofereixen tant des del Centre Catòlic de Mataró com des de l'Ajuntament. D'altra banda, també s'estableix la voluntat de les parts de contribuir a la transformació de la part del casc antic on està ubicada la seu social del Centre Catòlic i el patrimoni urbanístic del Patronat, com a peça clau de característiques culturals que relligarà altres espais de l'entorn.

Els signants manifesten la seva voluntat d'acordar un projecte de serveis culturals per a la ciutat que pot implicar una operació de reconversió urbanística que inclogui el canvi d'usos actuals i que permeti, com a mínim:

  • Construir els equipaments necessaris per garantir l'activitat actual i futura de Sala Cabañes.
  • Ubicar les dependències comunes del Centre Catòlic de Mataró.
  • Reubicar les activitats docents actuals de l'Escola Balmes.
  • Garantir, en el lloc que s'acordi, les activitats de l'Associació Esportiva Centre Catòlic de Mataró.
  • Configurar en els espais afectats una àmplia zona d'equipaments culturals municipals i privats dedicada especialment a les arts escèniques.

Amb la signatura dels acords s'inicia formalment el procés de converses entre les parts per concretar la reordenació dels sectors i equipaments afectats.

Quatre àmbits de treball

Es crearan 4 grups específics que tractaran els diferents àmbits de treball: temes culturals-socials, esportius, docents i urbanístics. En aquests grups participaran, respectivament, els regidors de Cultura, Esports, Ensenyament i Urbanisme, i en el cas pertinent els tècnics a qui deleguin. Per part del Patronat de la Sagrada Família i el Centre Catòlic participaran, respectivament, Immaculada Llorens, Joan Ventura, Joaquim Llorens i Antoni Blanch. També hi podran participar tècnics pactats de comú acord.

El conveni preveu un nou pacte entre les parts que haurà de derivar com a mínim en un pla cultural, un pla d'usos i gestió, i un conveni urbanístic. Aquestes eines han de permetre abordar amb garanties el projecte de reordenació i la definició de la titularitat dels immobles i serveis.

Una comissió mixta farà el seguiment del conveni i coordinarà les tasques dels diferents grups. Aquesta comissió estarà presidida per l'alcalde i integrada pels regidors de les quatre àrees implicades i pels quatre representants del Centre Catòlic i del Patronat.