Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament estudiarà una alternativa d'ús per al xalet construït al Parc Central per l'arquitecte Jordi Capell

Escoltar

L'Ajuntament estudiarà una alternativa d'ús per al xalet construït al Parc Central per l'arquitecte Jordi Capell

L'Ajuntament estudiarà possibles alternatives d'ús per al xalet de Can Masjoan, obra de l'arquitecte Jordi Capell, ubicat al Parc Central. El Ple municipal va aprovar per unanimitat el passat dimarts, 7 de novembre, una resolució al respecte presentada pel grup municipal de CiU. El text íntegre de la mateixa és el següent.

"Dins del nou Parc Central, entre l'avinguda de mossèn Jacint Verdaguer i el passeig de l'Orfeó Mataroní hi ha el xalet de Can Masjoan, obra de l'arquitecte Jordi Capell. Aquest edifici està catalogat amb nivell de protecció A, que significa observar la protecció de les seves façanes, la volumetria i l'estructura.

Aquest espai habitualment presenta una imatge poc adient, per la quantitat de pintades a les seves parets i per l'entorn sovint degradat que presenta. Cal reconèixer que de tant en tant si fa una capa de pintura per dissimular-les, com s'ha fet fa pocs dies. Així mateix es neteja l'entorn força sovint. En l'actualitat, però, es pot observar com les pedres de la banda de llevant estan tacades de pintura.

Així mateix, la protecció que presenta la part que dóna a l'escola Antonio Machado és nul·la, podent-se accedir directament a la balconada principal de l'edifici. Això pot comportar problemes de seguretat, doncs a determinades hores, grups de joves hi juguen amb el perill que això pot comportar.

La utilitat d'aquest xalet, en l'actualitat es redueix a emmagatzemar estris i materials destinats al servei i manteniment del mateix Parc Central. Des del punt de vista de Convergència i Unió, la utilitat d'aquest espai no s'adiu amb el seu valor arquitectònic, patrimonial i estratègic a nivell territorial.

CiU considera que s'hauria de posar en valor aquest edifici, observant diferents possibilitats per tal de millorar-ne l'ús i la seva funció representativa, tant dins del mateix parc com a nivell de barri i ciutat. Per exemple, un millor ús podria ser destinar el xalet a informació i formació al voltant del propi Parc Central, tant del nou com del vell, i també del Parc Forestal de Mataró. Un altre ús alternatiu podria ser destinar el xalet a espai per a l'associació de veïns del barri. Un tercer ús alternatiu podria ser destinar-lo a activitats cíviques i socials de petit format de la ciutat.

És per tot això que el grup municipal de Convergència i Unió presenta la següent,

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

El Govern municipal estudiarà una alternativa d'ús al xalet Can Masjoan de Jordi Capell, amb l'objectiu de dignificar la seva funció representativa i l'espai que ocupa en el nou Parc Central. Aquest nou ús s'adirà amb el seu valor arquitectònic i patrimonial."