Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament farà els estudis necessaris per implantar una xarxa d'horts urbans a Mataró

Escoltar

L'Ajuntament farà els estudis necessaris per implantar una xarxa d'horts urbans a Mataró

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup municipal de Convergència i Unió sobre la futura implantació d'una xarxa d'horts urbans a la ciutat. El text íntegre de la resolució és el següent:

"La tendència habitual a l'hora de projectar i dissenyar els espais lliures i zones verdes de la nostra ciutat sempre ha seguit el criteri i la pauta dels jardins composats amb plantes i arbres estrictament ornamentals, combinats amb elements arquitectònics.

Seguint l'exemple d'algunes tendències, hem considerat la possibilitat d'integrar, en els espais lliures que es creguin adients, plantacions d'espècies vegetals pròpies de les hortes tradicionals del Maresme, en substitució o combinació amb altres espècies de caire purament ornamental, i que permetin el desenvolupament i l'explotació d'una activitat agrícola. Creiem que l'existència d'aquests "horts urbans", alhora que demostraria un pas vers la conciliació entre el creixement urbanístic i el desenvolupament d'activitats normalment integrades als espais naturals, ens aportaria un element didàctic indiscutible, alhora que proporcionaria una activitat saludable destinada a determinats col·lectius de persones que desitgessin col·laborar en la cura i desenvolupament d'aquests espais.

Així mateix, creiem que no hauríem de deixar de banda el valor paisatgístic que comportaria la convivència amb aquests horts, podent combinar-se amb viaranys públics pel seu recorregut i la seva connexió amb zones verdes tradicionals i amb altres espais naturals recuperats com rieres, dunes i espais lliures existents, tant al front de mar com a l'interior o rodalies del casc urbà.

A fi de promoure aquesta idea creiem necessari que s'adoptin els següents

ACORDS:

1.- Que pels serveis tècnics d'aquest Ajuntament es realitzin els treballs preparatoris i estudis necessaris per establir les bases d'una futura xarxa d'horts urbans a integrar a la nostra ciutat.

2.- Que es continuïn els tràmits administratius i tècnics necessaris perquè es pugui materialitzar aquest projecte".