Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i l'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró presenten el 2n Premi de pintura Torres García-Ciutat de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament i l'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró presenten el 2n Premi de pintura Torres García-Ciutat de Mataró

El president del Patronat Municipal de Cultural, Jaume Graupera, i el president de l'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró, Antoni Luis, han presentat avui en roda de premsa la convocatòria del 2n Premi de pintura Torres García-Ciutat de Mataró.

El certamen, que organitza l'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró i compta amb el suport de l'Ajuntament i altres patrocinadors, es fa cada dos anys i està obert a artistes de tot l'Estat. El premi són 6.000 € a més de la compra de l'obra que com a novetat d'aquest any passarà al fons patrimonial de la ciutat, al Museu de Mataró.

Quant als requisits de la convocatòria, s'estableix que les obres participants han de ser inèdites i de temàtica lliure. Fins al dia 17 de març de l'any 2007 es pot fer arribar a la seu de l'Associació Sant Lluc un dossier amb una fotografia de l'obra que es presenta, quatre peces més de l'autor i el seu currículum. El dia 3 d'abril serà la data màxima per la tria per part del jurat de les 40 obres que optaran al premi, i que formaran part de la mostra que es farà a la sala d'exposicions de Caixa Laietana del 7 de juny al 29 de juliol de 2007. El dia de la inauguració es farà públic el veredicte de la convocatòria.

Repeteixen com a membres del jurat Josep M. Cadena, crític d'art i periodista; Daniel Giralt-Miracle, historiador, escriptor i crític d'art; Ramon Manent, fotògraf especialitzat en art; Arnau Puig, historiador, crític d'art i fundador del grup Dau al Set; Francesc Rodón, crític d'art i de literatura; Pilar Vélez, doctora i professora d'Història de l'Art i Antoni Luis, president de l'Associació Sant Lluc per l'Art. Com a novetat d'enguany s'afegeix al jurat l'artista Josep Guinovart.

En la primera edició del premi es van presentar 289 treballs, dels quals també se'n van escollir 40 finalistes, que van formar part de l'exposició i del catàleg de la mateixa. El premi va ser per a l'artista cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura "Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas", i a més a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna.