Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament inicia les obres de transformació de la canalització del Desviament

Escoltar

L'Ajuntament inicia les obres de transformació de la canalització del Desviament

L'empresa municipal Aigües de Mataró SA comença aquesta setmana les obres de transformació del Desviament, una antiga canalització que, en paral·lel a l'avinguda d'Amèrica, recull les aigües de diversos torrents i les condueix cap a la riera de Sant Simó. L'actuació està inclosa en el Pla Director del Clavegueram i s'executarà per fases.

El Desviament és una canalització que data del primer quart del segle XX. A principis dels anys 70 es va cobrir amb un forjat de bigues que es troben força deteriorades en diferents trams.

El tram del Desviament que s'arranjarà té una longitud total de 810 metres. La secció actual de la canalització té forma trapezoidal, amb una base que oscil·la entre 3,5 i 5 metres d'amplada, i una alçada de 3 a 5 metres. La nova canalització es preveu amb un caixó de formigó armat, que tindrà una secció de 2,5 m x 4 m, constant per a tot el tram.

Prèviament a la col·locació del caixó, que discorrerà pel llit de l'antic canal, s'ha d'enderrocar el forjat de bigues i desmuntar el parament d'escullera del costat mar. Així mateix, es desplaçaran els serveis afectats, s'enretirarà l'arbrat i el mobiliari urbà.

Un cop finalitzada la col·locació del calaix s'urbanitzarà de nou la superfície. Es plantarà nou arbrat, es reposarà el mobiliari urbà i es construiran rampes d'accés per a persones amb mobilitat reduïda, millorant la permeabilitat del passeig. També s'han previst espais per a la col·locació de jocs infantils.

Execució en dos trams

Les obres que s'acaben d'iniciar corresponen al projecte del tram comprès entre el carrer de Pasqual d'Aragó i la carretera de Mata amb una longitud de 527 metres. Els treballs s'inicien a la cruïlla de la carretera de Mata amb l'avinguda d'Amèrica. Les obres provocaran en els propers mesos diferents afectacions al trànsit.

L'empresa Stachys SA executa les obres del tram entre el carrer de Pasqual d'Aragó i la carretera de Mata, que tindran un cost d'1.605.837 euros.

La regidora d'Obres, Montse López, va presentar el passat dimarts, 10 de gener, en la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials el projecte corresponent al tram entre la riera de Sant Simó i la carretera de Mata, de 264 metres de longitud. Aquest segon tram té un pressupost previst d'1.376.515 euros i l'objectiu és que es pugui dur a terme a continuació dels treballs ara iniciats.