Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament, la Unió de Botiguers i l'Institut Municipal de Promoció Econòmica signen un acord que estableix els criteris per autoritzar els talls de carrer

Escoltar

L'Ajuntament, la Unió de Botiguers i l'Institut Municipal de Promoció Econòmica signen un acord que estableix els criteris per autoritzar els talls de carrer

El regidor de Mobilitat, Fermí Manchado, la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Alícia Romero, i el president de la Unió de Botiguers, Salvador Floriach, han signat avui un acord per establir els criteris bàsics que definiran el protocol d'autoritzacions de talls de carrers.

L'objectiu de l'acord és minimitzar l'impacte que els talls de carrer produeixen en el funcionament habitual de la xarxa viària de la ciutat, evitar molèsties innecessàries al veïnat i reduir en la mesura del possible les afectacions en els carrers d'alta concentració comercial.

Protocol d'autoritzacions de talls de carrers

Es considera "tall de carrer" a l'ocupació total de tots els carrils existents en un mateix sentit de circulació, tant en vials de sentit únic com de doble sentit, inclosos els talls de carrils bicicleta.

Quant a les preferències perquè afectin el mínim a la circulació els objectius són:

. pertorbar el mínim possible al transport col·lectiu urbà

. evitar les interrupcions en hora punta (entrades i sortides d'escoles i treballs)

. pertorbar el mínim les zones d'alta intensitat comercial en horaris de funcionament, i

. pertorbar el mínim possible la circulació en general.

El protocol que s'ha signat diferencia entre els carrers de la xarxa bàsica principal i els d'especial atenció, en els quals els talls s'hauran de fer en el següent ordre: de nit, en diumenges, festius, dissabtes, dilluns no comercials o quan afectin mínimament el transport urbà i interurbà col·lectiu i les hores de màxima afluència i intensitat de vehicles (preferiblement tardes, matins o matins a partir de les 9.15 h).

Els treballs que comportin talls que afectin a carrers d'alta concentració comercial no es podran autoritzar en dies punta comercials o dies d'especial incidència pel comerç: tots els dissabtes i vigílies de festius, campanya de Nadal, campanyes de rebaixes, celebració de mercats de marxants en dies laborables i Sant Jordi.

Els talls s'hauran d'informar i senyalitzar correctament i s'hauran de demanar en un temps determinat depenent de la seva tipologia.

Per sol·licitar un tall de carrer, ocupació o per col·locació de contenidors i sacs a la via pública es pot fer per internet, a través de la web de l'Ajuntament, al Servei de Mobilitat o a les oficines d'atenció ciutadana.