Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza un Congrés de la gent gran per acordar les polítiques de futur del col·lectiu

Escoltar

L'Ajuntament organitza un Congrés de la gent gran per acordar les polítiques de futur del col·lectiu

El 18 i 19 de maig tindrà lloc a l'Hotel Ciutat de Mataró el Congrés de la gent gran. La trobada l'organitza l'Ajuntament de Mataró i ha comptat amb la col·laboració de les entitats relacionades amb la temàtica i el suport de la Xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona.

L'objectiu del congrés és poder definir una visió de futur i crear una nova estratègia compartida sobre les noves realitats de futur de Mataró. D'aquest fòrum de participació es pretén que en surti un document amb les conclusions que marcaran el futur de les polítiques de la gent gran a Mataró.

A més, el congrés serà el mitjà per crear vincles i connexions entre persones, entitats i agents socials públics i privats; fomentar l'intercanvi d'experiències; i impulsar processos de discussió i d'elaboració de propostes en l'àmbit municipal que afecten i interessen al col·lectiu de la gent gran. Les jornades també tenen la finalitat d'establir nous reptes de cara a la creació d'una nova llei de dependència.

La trobada s'adreça a totes les persones relacionades amb la gent gran i que tenen ganes de treballar en el futur de Mataró i en el nou concepte d'envelliment i de ciutadania activa com són les associacions de gent gran; gent gran activa; professionals dels àmbits sanitari, educatiu i de benestar social i entitats i institucions de la ciutat.

Al llarg dels dos dies del congrés es tractaran aspectes a l'entorn de dos eixos temàtics: Una ciutat que dóna suport a l'autonomia de la gent gran i Una ciutadania que construeix la ciutat.

Programa del congrés

Dijous 18 de maig

09.30 € 10.00 h Recepció i lliurament de material

10.00 € 10.30 h Sessió inaugural a càrrec de l'alcalde, Joan Antoni Baron, el regidor de Benestar Social, Sanitat i Consum i Nova Ciutadania, Oriol Batista, i el director general d'actuacions comunitàries i cíviques de la Generalitat de Catalunya, Francesc Simó

10.30 € 11.30 h Conferència inaugural: "La emancipación de los mayores" a càrrec d'Enrique Gil Calvo, expert en polítiques de gent gran de la Universitat Complutense de Madrid

11.30 € 12.00 h Pausa cafè

12.00 € 13.00 h Inauguració de l'exposició "Recuperem la nostra història Mataró anys 30" a càrrec de la historiadora Margarida Colomer i membres de la Comissió de la memòria històrica de la gent gran.

Presentació del DVD del recull de vivències dels propis protagonistes durant aquests anys

13.00 € 15.00 h Dinar

Taula rodona: Una ciutadania confiada. Una ciutat que dóna suport a l'autonomia i promou la interdependència solidària. Presentació de la situació actual de la gent gran a la ciutat

15.00 € 17.30 h Diferents participants exposaran les seves propostes sobre 10 temes. Hi haurà torn de paraules i noves aportacions

 

Divendres 19 de maig

Taula rodona: Una ciutadania activa que construeix la ciutat

09.30 € 10.30 h Presentació de la situació actual de la gent gran de la ciutat

10.30 € 11.00 h Pausa cafè

11.00 € 13.00 h Diferents participants exposaran les seves propostes sobre 9 temes. Hi haurà torn de paraules i noves aportacions

13.00 € 15.00 h Dinar

15.00 € 16.00 h Presentació d'una experiència intergeneracional: "Les caixes de vida a Mataró" organitzada per la Comissió de memòria històrica i l'Aula de Teatre de l'Ajuntament.

16.00 € 17.00 h Presentació de les conclusions

17.00 € 17.30 h Cloenda a càrrec de l'alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor de Benestar Social, Sanitat i Consum i Nova Ciutadania, Oriol Batista; la diputada de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Núria Carrera, i el director del Pla director sociosanitari del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Salvà.

La inscripció s'haurà de fer a través del telèfon d'atenció ciutadana 010 i el termini finalitza el 15 de maig. El preu serà de 70 €, 28 € per als estudiants i gratuït per a les persones més grans de 60 anys o pensionistes (excepte el dinar pel qual s'haurà d'abonar 28 €). Les places són limitades.