Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament participa en el VI Congrés Internacional de Dieta Mediterrània en el marc d'Alimentària'06

Escoltar

L'Ajuntament participa en el VI Congrés Internacional de Dieta Mediterrània en el marc d'Alimentària'06

El Servei de Salut Pública i Consum participa avui i demà en el VI Congrés Internacional de Dieta Mediterrània que té lloc a Barcelona en el marc del Saló internacional de l'alimentació i begudes, Alimentària'06. La participació és a través d'un pòster-presentació sobre l'activitat "Berenem? Mostra i degustació de berenars d'avui i de sempre", que va tenir lloc durant les terceres Jornades de Salut i Alimentació del passat mes d'octubre.

La presentació és un pòster de 90 cm d'amplada i 170 cm d'alçada que conté informació sobre l'activitat "Berenem?" i on s'especifiquen els objectius, el material i els mètodes utilitzats per desenvolupar la proposta, els resultats i les conclusions.

Aquest material gràfic, prèviament seleccionat pel Comitè Científic avaluador, s'instal·la en una sala específica de la fira i té com objectiu donar a conèixer iniciatives que s'han portat a terme per entitats relacionades amb les àrees temàtiques del congrés: obesitat, dieta mediterrània o malalties neurològiques entre d'altres.

El pòster està col·locat els dos dies del congrés i a més hi ha dos representants del Servei de Salut Pública i Consum que s'encarreguen d'explicar els detalls de l'activitat.

Berenem?

El passat mes d'octubre van tenir lloc les terceres Jornades de Salut i Alimentació coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació i una de les activitats que es van programar va ser "Berenem?".

"Berenem?" era una activitat de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de promocionar entre la població suggeriments saludables i fàcils de preparar per als berenars a partir de receptes d'antany  i de noves creacions, tenint com a base els aliments propis de la zona nord i sud de la Mediterrània. A més també tenia com a finalitat potenciar alternatives de berenars més saludables enfront de les més habituals basades en productes rics en sucres i greixos saturats.

La proposta vinculava a diferents col·lectius ciutadans que ajudessin a la divulgació i posada en pràctica de l'alimentació mediterrània, entre els quals hi van col·laborar l'Escola de Restauració de Mataró, l'Associació de Veïns de La Llàntia, l'Associació de Dones de Rocafonda i Remei Ribas "l'àvia Remei".

L'activitat va consistir en la degustació de plats basats en receptes de cuina que es feien al moment en una carpa situada a la plaça de Santa Anna. Les receptes eren originàries de Catalunya, Andalusia, Múrcia, Marroc i Síria, entre d'altres països i es van preparar valorant el tipus d'ingredient, la facilitat d'elaboració i recuperació de la memòria culinària juntament amb propostes innovadores. La base dels plats van ser les fuites de temporada, l'oli, la farina i el sucre.

Al llarg del dia més de 500 persones van assistir a la mostra i es van distribuir més de 1.000 degustacions.