Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta el portal de les entitats de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament presenta el portal de les entitats de Mataró

L'Ajuntament ha presentat avui el portal de les entitats de Mataró com a resultat del conveni de col·laboració signat amb la Diputació de Barcelona per al desenvolupament de Portals de les Associacions a tots els municipis de la província.

El portal, al qual s'hi pot accedir des de l'adreça http://portal.entitats.mataro.cat , és un espai a Internet que permetrà a les entitats registrades al Registre Municipal d'Entitats de Mataró que hi vulguin formar part, d'una banda crear, allotjar-hi i administrar de manera fàcil els seus propis llocs web i d'una altra disposar d'una potent eina de comunicació que els ajudarà a donar a conèixer les seves activitats i que possibilitarà l'accés a recursos (notícies, agenda, tràmits, etc.) per tal de dinamitzar i millorar les capacitats del teixit associatiu de la ciutat.

Aquesta iniciativa de la qual Mataró i Sant Cugat del Vallès són les ciutats pioneres, l'han dut a terme el Servei de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró conjuntament amb la Diputació de Barcelona, que ha desenvolupat tècnicament el projecte, i s'emmarca dins el projecte de creació del Portal de les Associacions de la província de Barcelona que reunirà els portals de tots els municipis i que es preveu estigui en actiu el proper gener de 2007.

Les entitats poden crear i gestionar fàcilment les seves pàgines web

Dins del Servei de Participació Ciutadana, l'agència municipal de suport a l'associacionisme se n'ocupa de la gestió del portal, però sota la seva supervisió, són en gran part les pròpies entitats les encarregades de l'actualització i el manteniment dels continguts. Aquest és un dels trets diferencials d'aquest portal.

Pel que fa als continguts que hi podem trobar es divideixen en:

  • Directori d'entitats: espais webs de les entitats del portal.
  • Serveis de les entitats: què ofereixen les entitats del portal?
  • Recursos: eines de suport a les entitats que facilita l'Ajuntament (subvencions, formació, tràmits...)
  • Agenda
  • Notícies

Per la seva banda els llocs web que pot crear cada entitat permeten gestionar fitxers i llistats de dades, habilitar un accés restringit al socis de l'entitat, enviar butlletins electrònics als subscriptors, crear galeries fotogràfiques o controlar les estadístiques d'accés.

Tant al portal com a les planes web de cada entitat, tota la informació està disponible opcionalment en tres idiomes, català, anglès i castellà i s'acompleix la normativa pel que fa a accessibilitat dels llocs web de l'administració.

39 entitats ja han participat en els cursos de formació

Tot i tractar-se d'una eina que permet a cada entitat crear el seu web de forma fàcil, és necessària la realització d'un curs gratuït de formació a algun representat de cada entitat per tal d'aconseguir una gestió més àgil i eficaç dels seus espais web. En aquest sentit el Servei de Participació Ciutadana va enviar cartes a les entitats de la ciutat per tal de convocar-les als cursos de formació sobre la gestió del portal i, fins al dia d'avui s'han realitzat 4 cursos de formació amb la participació de 39 associacions mataronines. D'aquí a finals d'any estan previstos dos cursos més i se'n faran més un cop iniciat el nou any.