Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta el projecte "La participació de les dones a la nostra ciutat"

Escoltar

L'Ajuntament presenta el projecte "La participació de les dones a la nostra ciutat"

L'Ajuntament ha presentat avui el projecte "La participació de les dones a la nostra ciutat". Es tracta d'una prova pilot que consisteix en dissenyar un procés participatiu adreçat exclusivament a les dones majors de 16 anys residents a Mataró i que té com a objectiu global, promoure la seva integració activa en el desenvolupament de la vida social i política de la ciutat, així com dinamitzar i promoure'n l'associacionisme.


La fundació Maria Aurèlia Capmany serà l'entitat encarregada de desenvolupar el projecte que s'estendrà fins al proper mes de desembre. La iniciativa es va posar en marxa en la seva fase inicial el passat 18 de setembre amb la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Mataró i l'Institut Català de les Dones. Aquesta prova pilot té un pressupost de 30.000 euros que aporta l'ICD i hi participen 14 municipis més de tot Catalunya.

El projecte s'ha estructurat de la següent manera:

  • Es podran inscriure en el procés dones majors de 16 anys residents a Mataró.Les inscripcions es poden fer per correu electrònic a l'adreça dona@ajmataro.cat, abans del 14 de novembre.

  • Amb les dones inscrites es crearan 4 grups de treball en els àmbits de: conciliació, espais públics, serveis i ocupació. Cadascun d'aquest grups estarà integrat per entre 20 i 25 dones que treballaran en dues sessions per detectar les necessitats específiques de les dones en l'àmbit concret, definir propostes d'intervenció i finalment elaborar-ne unes conclusions que impulsin polítiques municipals des de la perspectiva de gènere.

Les persones interessades poden informar-se al telèfon d'atenció ciutadana 010 o a través del web http://www.e-consensus.org/mataro.