Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta la Carpeta Ciutadana i el recull d'estadístiques del web municipal el Dia d' Internet

Escoltar

L'Ajuntament presenta la Carpeta Ciutadana i el recull d'estadístiques del web municipal el Dia d' Internet

Coincidint amb la celebració del Dia d' Internet, dimecres 17 de maig, l'Ajuntament de Mataró ha presentat el recull d'estadístiques del web municipal relatives a l'any 2005 juntament amb una nova eina per als ciutadans: la Carpeta Ciutadana.

La regidora de Serveis Centrals, Pilar González Agàpito, ha presentat aquesta aplicació, que estarà accessible des de l'apartat de tràmits del web municipal: Un espai personalitzat i confidencial on els ciutadans de Mataró poden consultar la informació referent a les seves relacions amb l'Ajuntament, així com iniciar tràmits, modificar o afegir informació a aquests, inscriure's en diferents activitats, informar sobre incidències al carrer o fer suggeriments.

Ara mateix, ja es troba disponible la informació relativa a les dades del padró municipal d'habitants, així com la informació tributària, però en successives etapes es preveu que es puguin fer entre d'altres: sol·licituds de duplicats de rebuts, volants i certificats, consultes del Registre d'entrada i sortida, pagament electrònic i inscripcions.

Un únic entorn que permetrà fer tràmits amb diferents administracions

El factor clau que ha fet possible aquesta eina, desenvolupada pel Servei de Sistemes d'Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament, ha estat la integració de tots els canals d'interacció de què disposen ara els ciutadans (web, oficines d'atenció presencial, telèfon 010) amb els processos administratius i aplicacions de l' Ajuntament i d'altres administracions.

En aquest sentit i per tal de garantir la seguretat i confidencialitat de tots els processos, els ciutadans hauran de demanar al Servei d'Atenció Ciutadana un usuari i contrasenya amb el qual podran accedir a la carpeta, a més determinades accions requeriran de certificats digitals.


Un increment del 33'7% en les visites al web

Paral·lelament, el regidor de Presidència Esteve Terradas, ha fet públiques algunes dades sobre les estadístiques d'ús del web municipal al llarg de l'any 2005 que denoten una clara tendència a l'alça pel que fa a l'ús de la pàgina.

Destaquen les 691.767 visites rebudes en tot l'any, que representen un increment del 33'7% respecte a les 458.166 de l'any 2004. El nombre de pàgines vistes ascendeix fins als 39.776.931 milions.

Pel que fa als tràmits del web, l'any 2005 es van rebre un total de 29.232 visites, mentre que els ciutadans van realitzar 1.672 d'aquest tràmits des d'Internet (inscripcions, sol·licituds).
A través de les diferents bústies del web es van gestionar un total de 875 correus ciutadans.

La borsa de treball va rebre un total de 2.363 peticions d'informació i es van publicar 123 ofertes de treball. Per últim un total de 1.441 persones estan subscrites a la llista de distribució del butlletí de notícies que s'envia diàriament per correu electrònic.