Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa de Cultura i Proximitat

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa de Cultura i Proximitat

El Ple d'ahir va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa de Cultura i Proximitat per al període 2006-2008 impulsada pel Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

La Xarxa de Cultura i Proximitat té com a finalitat oferir noves formes de suport als municipis de la província en matèria d'acció cultural de proximitat, cercant la cohesió socials als barris, la millora de qualificació de l'entorn cultural i una major implicació dels usuaris i dels agents locals en la gestió i la implementació de nous projectes culturals.

L'objectiu de la xarxa és ser una plataforma de serveis per apropar i fer més interactiva l'activitat cultural de qualitat al territori. Així, la xarxa s'orienta a facilitar el desenvolupament i la projecció d'iniciatives vinculades al territori que s'adeqüin als següents criteris:

. Treballar en un sentit ampli de la cultura
. Desenvolupar una metodologia que integri la proximitat al llarg de tot el procés de creació i execució
. Fomentar la implicació de tots. La col·laboració del màxim possible d'agents culturals i socials en les activitats cercant la cooperació i complicitat de tota la ciutadania
. Treballar des de la proximitat territorial, per tal de posar a l'abast de la ciutadania una oferta cultural de qualitat ben a prop.

Fins ara més de 50 municipis formen part de la Xarxa de Cultura i Proximitat.