Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament signa el contracte per a la gestió dels cementiris municipals

Escoltar

L'Ajuntament signa el contracte per a la gestió dels cementiris municipals

L'alcalde, Joan Antoni Baron; el representant de l'empresa Gestió Integral de Cementiris de Nomber, SL, Joan Ventura; el representant de l'empresa Cabré Junqueras, SA, Josep M. Cabré, i el representant de l'empresa Cons-te Concesiones Administrativas, SL, Esteban Serret, han signat avui el contracte per a la prestació del servei públic de cementiris municipals.

Segons indica el contracte, abans del 31 de desembre de 2006 aquestes tres empreses s'hauran de constituir en una sola empresa que serà la que gestionarà el servei públic de cementiris municipals, els cementiris dels Caputxins i el del Torrent de les Valls (Les Valls). El contracte estableix també que és una concessió administrativa amb una durada màxima de 45 anys.

La concessió administrativa comportarà l'abonament per part de l'empresa cap a l'Ajuntament d'un cànon anual fix de 96.410 € i un cànon variable del 5% sobre la facturació de nous serveis.

El traspàs de la gestió de l'Ajuntament a la nova empresa, davant la complexitat i per continuar prestant els serveis sense cap incidència, es farà de manera progressiva. Els canvis que es produeixin s'aniran anunciant als ciutadans.

Més serveis i un nou edifici

La nova gestió oferirà nous serveis funeraris i en millorarà d'altres, amb la voluntat d'oferir més qualitat i una millor atenció donat que els cementiris són uns dels equipaments que més visitants reben al llarg de l'any.

Així, està previst que en el cementiri de Les Valls s'hi construeixi un edifici per tal de poder oferir el servei de la incineració, espais per a l'acompanyament dels familiars i una oficina on el ciutadà s'hi podrà adreçar per contractar els serveis funeraris que necessiti. El cementiri dels Caputxins també tindrà una oficina d'atenció personalitzada que està previst que en un mes aproximadament estigui en funcionament. Aquestes oficines permetran centralitzar la gestió de tots els serveis funeraris que s'ofereixen a la ciutat de Mataró.

Entre els nous serveis que oferirà l'empresa i que es podran contractar directament en les oficines d'atenció ciutadana ubicades en els recintes dels cementiris hi haurà a més de l'assessorament, la incineració de restes, nous tipus de sepultures, floristeria o marbristeria, entre d'altres.

Una altra de les possibilitats que s'oferiran a partir d'ara és l'opció de poder fer enterraments en dies festius, cosa que no es podia fer fins ara. Aquesta opció es farà efectiva a partir de l'1 de gener de 2007.

El registre i la gestió a partir d'ara s'informatitzaran fet que comportarà que hi hagi un control més exhaustiu dels nínxols i de les sepultures i s'agilitarà alhora el procés.

A més es renovarà i es millorarà el mobiliari urbà dels dos cementiris municipals i s'instal·larà una nova senyalització orientativa per facilitar els recorreguts dels ciutadans. Així com també l'empresa es farà càrrec dels elements constructius que es requereixin, com poden ser futures barres de nínxols i s'ampliarà i planificarà la construcció de columbaris (petits nínxols per posar-hi les cendres dels difunts) per tal de donar resposta a la demanda creixent dels ciutadans.