Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde col·loca la primera pedra de l'equipament municipal que acollirà la seu dels Capgrossos de Mataró

Escoltar

L'alcalde col·loca la primera pedra de l'equipament municipal que acollirà la seu dels Capgrossos de Mataró

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va col·locar el passat dissabte, 18 de novembre, la primera pedra de l'equipament municipal que acollirà la futura seu de la colla castellera Capgrossos de Mataró. L'acte, que ha tingut lloc a les 12.00 hores, ha inclòs els parlaments a càrrec del president de Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), Arcadi Vilert, que ha explicat el projecte, el president de la colla castellera Capgrossos de Mataró, Carles Guanyabens, i el mateix alcalde. Per cloure l'acte, els Capgrossos han aixecat un pilar.

L'edifici serà de planta baixa i planta semisoterrània, i no de quatre plantes com s'havia projectat inicialment. L'Ajuntament va aprovar al ple de novembre la modificació del projecte bàsic i executiu de l'edifici, promogut per PUMSA amb un pressupost d'1.669.920 euros.

La superficie total construïda de l'equipament, que estarà situat al carrer de Francisco Herrera, serà 1.040 m2. L'accés principal a l'edifici es farà per la planta semisoterrània, que allotjarà la recepció i les oficines, una sala de recuperació, una sala polivalent, una sala de música, un magatzem i una sala per a instal·lacions relacionades amb l'activitat de la colla castellera.

La sala principal de la nau s'ubicarà a la planta baixa. Es tracta d'una habitació quadrada de 10x10 metres i triple alçada que la colla castellera Capgrossos utilitzarà per assajar castells de fins a deu metres d'elevació. Un bar, una sala polivalent i vestidors per a homes i dones complementaran aquest pis, que també comptarà amb un accés a través d'una rampa ubicada al carrer de Francisco Herrera. Aquesta entrada possibilitarà que el bar es configuri com una sala independent a l'edifici principal.

L'empresa Contratas y Obras, Empresa Constructora SA, executarà la construcció del nou equipament. Les obres tenen un termini d'execució de 12 mesos.

Un protocol de col·laboració signat entre l'Ajuntament, PUMSA i la colla castellera Capgrossos de Mataró el 28 de gener de 2005, que es va actualitzar i aprovar per part del Ple el passat mes de març, regula les condicions perquè l'entitat pugui desenvolupar la seva activitat cultural al nou edifici de Cal Collut-Escorxador.

Recinte de l'Escorxador

El nou equipament es construirà dins del recinte modernista de l'antic Escorxador, projectat per l'enginyer Melcior de Palau l'any 1915 i declarat bé cultural d'interès local i protegit pel Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic. El recinte compta amb tres naus relacionades entre sí per uns passos coberts i altres edificacions auxiliars com corrals, la porteria o un dipòsit d'aigua.