Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura al carrer de Colòmbia el nou Casal municipal de la gent gran de Rocafonda-El Palau

Escoltar

L'alcalde inaugura al carrer de Colòmbia el nou Casal municipal de la gent gran de Rocafonda-El Palau

L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar demà, dissabte 23, el nou Casal municipal de la gent gran de Rocafonda-El Palau, instal·lat als números 49-53 del carrer de Colòmbia. El local acull també les activitats de l'Associació Cultural Llibre viu, que promou la reutilització i intercanvi de llibres. L'ús de l'espai ha estat cedit a l'Ajuntament per Caixa de Catalunya i la Fundació Viure i Conviure, d'aquesta mateixa entitat, i el Servei de Manteniment ha dut a terme diferents treballs d'adequació.

La inauguració tindrà lloc a les 18.00 hores i inclourà les actuacions dels "Ministers del Sabre" i del "Grup Country Rocafonda".

Obres d'adequació

El local té una superfície de 491 m2. Les obres d'adequació han millorat l'accessibilitat de l'espai, que té tres nivells diferents, eliminant les barreres arquitectòniques.

L'accés principal al local s'ha modificat, eliminant la doble porta que hi havia abans: la porta exterior s'ha substituït per una persiana microperforada que permet veure l'interior quan l'espai està tancat i fa que el centre es vegi més obert cap a la gent durant l'horari de funcionament.

El graó d'accés que estava situat a l'entrada s'ha substituït per una rampa suau que ocupa tot el vestíbul fins a la porta interior. El primer canvi de nivell a l'interior del local, de 76 centímetres, s'ha solucionat col·locant una plataforma elevadora hidràulica al costat de les escales. El segon i tercer desnivells, de 3 i 2 graons respectivament, s'han resolt mitjançant rampes.

La zona que ocupa el casal queda separada de l'espai on es desenvolupa el projecte "Llibre viu" mitjançant pannells de fusta plegables.

També s'han reformat els serveis i s'ha construït un per a persones amb discapacitats. Així mateix, s'han eliminat les jardineres del pati interior del local, a on s'hi ha habilitat una zona de petanca.

La reforma també ha contemplat l'adequació de la instal·lació elèctrica a la normativa vigent. S'han revisat les instal·lacions de fontaneria, desguassos, climatització i contra incendis. S'han substituït les llumeneres en mal estat i les plaques del fals sostre que estaven malmeses.

Els treballs d'adequació han estat executats per l'empresa Bassa Mar SA i han tingut un cost de 140.000 euros.

Els usos

El local acull el Casal municipal de la gent gran de Rocafonda-El Palau. Aquest és el vuitè equipament d'aquest tipus que es posa en marxa a Mataró, dins de la xarxa de casals municipals adreçats a les persones grans de la ciutat. El casal obrirà de dilluns a dissabte, de 10 a 13 hores i de 15 a 20 hores.

El casal té un despatx d'administració, una sala polivalent amb televisió i ordinadors connectats a Internet, una sala de joc amb billar, a més del pati exterior amb les dues pistes de petanca.

Els socis disposaran de servei de bar i cafeteria i servei de menjador, i podran fer diverses activitats, com tallers, sortides culturals, excursions o xerrades informatives, que seran gestionades per l'Associació de Gent gran de Rocafonda - El Palau, amb el suport tècnic i econòmic de l'Ajuntament.

Pel que fa a les activitats de l'Associació Cultural Llibre Viu, aquesta entitat posa a disposició dels veïns el seu fons bibliogràfic, amb l'objectiu de promoure l'intercanvi de llibres. Els espais cedits a l'entitat es destinen a la recollida, neteja i tria de publicacions procedents de donacions, a la realització de tallers d'enquadernació, l'intercanvi de llibres i altres activitats relacionades amb el foment de la lectura.