Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura la nova urbanització de la plaça del Beat Salvador i dels carrers de Na Pau i Magí de Vilallonga

Escoltar

L'alcalde inaugura la nova urbanització de la plaça del Beat Salvador i dels carrers de Na Pau i Magí de Vilallonga

L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar demà dissabte, 11 de novembre, la nova urbanització de la plaça del Beat Salvador i dels carrers de Na Pau i de Magí de Vilallonga. L'acte tindrà lloc a les 18.00 hores. Després dels parlaments tindrà lloc una actuació de l'Esbart Dansaire Iluro.

La reurbanització d'aquests espais ha permès relligar el circuit de vianants entre la plaça Gran i la plaça de Can Xammar, completant la renovació de tots els vials. Les obres han afectat a una superfície de 460 m2.

El paviment de la plaça i els dos vials s'ha fet a un sol nivell. Al paviment, de granit, s'hi pot llegir el nom de cada carrer, ja que s'hi han posat lletres de relleu amb planxa de fosa dúctil, pintades amb oxiron negre.

La xarxa d'abastament d'aigua s'ha substituït, així com la xarxa de clavegueram, els embornals i els claveguerons, i s'han resituat els pous de registre. També s'han soterrat els encreuaments de la xarxa telefònica.

L'enllumenat públic s'ha dut a terme amb llumeneres de 100 W de vapor de sodi d'alta pressió, amb circuit de doble nivell, situades en braços murals.

A la plaça del Beat Salvador s'han plantat dos arbres nous de l'espècie Ginkgo biloba, la mateixa que els arbres que ja hi ha plantats en aquesta zona.

Les obres de reurbanització han estat executades per l'empresa Construcciones A. Feu SA, i han tingut un cost de 127.462 euros.

Abans de començar les obres de reurbanització, l'Ajuntament va dur a terme treballs de prospecció arqueològica a la zona afectada, donat que tant els carrers com la plaça estan situats dins del perímetre de la ciutat romana d'Iluro, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. Els treballs d'arqueologia van tenir un cost de 71.013 euros.