Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura les obres de reurbanització del carrer d'en Moles

Escoltar

L'alcalde inaugura les obres de reurbanització del carrer d'en Moles

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va inaugurar ahir les obres de reurbanització del carrer d'en Moles. L'execució de l'obra, que afecta a una superfície de 900 m2, ha permès ampliar la zona de vianants existent al Centre.

El carrer d'en Moles, comprès entre el carrer de Sant Josep i el carrer d'Argentona, té 170 metres de llarg i un ample variable, entre 4 i 7,5 metres. El projecte d'urbanització ha comprès la substitució dels serveis existents i la pavimentació del carrer a un sol nivell, per tal de donar prioritat de pas als vianants.

Les obres, que ha executat l'empresa IOMSA, SL, han tingut un cost de 193.000 euros.

Substitució dels serveis

Els treballs han inclòs la substitució de la xarxa de clavegueram, a càrrec de l'empresa municipal Aigües de Mataró, SA (AMSA). S'ha renovat el col·lector general del centre del carrer, que es trobava en mal estat, s'han realitzat cinc nous pous de registre i s'han anul·lat els existents. També s'han construït nous embornals sifònics per a la recollida d'aigua pel centre del carrer.

El projecte ha inclòs la renovació completa de la xarxa d'abastament d'aigua potable, a càrrec d'AMSA. D'altra banda, s'han soterrat els encreuaments de les línies aèries de la xarxa de telefonia i d'electricitat de baixa tensió i s'han grapat les línies a la façana dels edificis.

Pel que fa a l'enllumenat públic, s'han substituït els 11 punts de llum existents. Els nous punts de llum s'han col·locat en la mateixa ubicació dels actuals sobre suport de braç mural fixat a les façanes. S'utilitzen làmpades de vapor de sodi de 100 W, que proporcionen un rendiment econòmic i energètic òptim.

Pavimentació

S'ha col·locat paviment de granit a un únic nivell, amb una tira central més fosca i un pendent del 2% cap al centre del carrer per facilitar la recollida d'aigües pluvials. De la mateixa manera que ja s'ha fet en altres carrers de Mataró, al paviment s'han col·locat lletres de relleu fetes amb planxa de fosa dúctil, de 0,30 centímetres de gruix i tipografia Century Gothic, que formen el nom del carrer d'en Moles.